POTRES U LONDONU: Beretini OSVAJA Vimbldon, a Italija Evropsko prvenstvo?!

Autor:

Sport

09.07.2021

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Italijan nakon velikog podviga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Italijanski teniser Mateo Beretini

Mateo Beretini, deveti nosilac, savladao je Poljaka Hurkača za plasman u finale Vimbldona, a nakon meča je izjavio da bi nedelja mogla da bude veliki dan za Italiju.

Mateo je nakratko ostao bez teksta, a potom je objasnio da duel sa Poljakom nije bio lak, kao i da je veliki fudbalski fan.

Ostao sam bez reči, šta da kažem osim hvala. Trebaće mi sigurno nekoliko sati da shvatim šta se desilo. Odigrao sam odličan meč, srećan sam što sam odigrao pred ovom publikom. Tu je moja porodica, moj tim. Mislim da nikad nisam sanjao ovome, zato što je bilo previše! Sada sam presećan zbog svega - kazao je Beretini, pa dodao:

Kada igrate na ovom nivou, sve mora da bude najbolje. Trudim se, da budem na najvišem mentalnom i fizičkom nivou. Tenis je takva igra. Osećao sam da mogu da dobijem i treći set, ali sam ga izgubio. Osetio sam i da je Hubert bio bolji igrač, to sam rekao sebi i jednostavno, nastavio sam dalje.

Kao i svaki Italijan, Beretini je pomenuo i finale Evropskog prvenstva koje se igra takođe u nedelju, a u kome se sastaju "azuri" i "gordi albion".

Tenis je moj život, ali volim da gledam i fudbal. Ima toliko velikih imena, evo, sav sam se naježio. Moram da verujem da je sve to moguće, da ja pobedim na Vimbldonu, a moja zemlja osvoji Euro - zaključio je Mateo Beretini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Neđa

10.07.2021 07:30

Možda uz pomoć sudija i sudijskog lobija.