NOLE, OPREZ! BERETINI IGRA TENIS ŽIVOTA: Italijan POČISTIO Federerovog DŽELATA za plasman u finale Vimbldona!

Autor:

Sport

09.07.2021

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan rutinski, prema očekivanjima, sa Poljakom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Italijan Mateo Beretini

Italijanski teniser Mateo Beretini savladao je Poljaka Huberta Hurkača sa 3:1 i plasirao se u finale Vimbldona.

Po setovima je bilo 6:3, 6:0, 6:7, 6:4, a deveti nosilac će se za titulu u Londonu boriti sa boljim iz duela Đoković-Šapovalov.

Italijan je meč prelomio furioznom serijom od 11 uzastopno osvojenih gemova, koja je trajala od prvog, pa sve do početka trećeg perioda igre.

Poljak je u prva tri servis gema bio siguran, ali je onda Beretini napravio dva brejka, pa je sa ukupnih 6:3 došao do 1:0. Na krilima prvog seta, italijanski igrač je još bolje odigrao u drugom, kada rivalu nije prepustio nijedan gem.

 

Treći interval igre je bio potpuno izjednačen, sve do taj-brejka. Polufinalisti nisu uspeli da oduzmu servis jedan drugom, a u 13. gemu viđena je neočekivana dominacija Hurkača, koji je poveo sa 6:2, materijalizovao drugu set loptu i smanjio zaostatak na 1:2.

Ipak, u ;etvrtom setu, favoriyovani Italijan je ekspresno napravio brejk, potom ga i potvrdio, a stečeno vođstvo je zadržao do samog kraja ya plasman u veliko finale.

Podsetimo, ovo je za Beretinija prvo Grend slem finale u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading