U CENTRU PAŽNJE: Emigrant UDARA na Novaka Đokovića!

Autor:

Sport

02.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković će danas u šesnaestini finala Vimbldona odmeriti snage sa kvalifikantom Denisom Kudlom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Životna priča Noletovog narednog protivnika može da posluži kao inspiracija za film, a priča počinje pre 28 godina u Kijevu, gde je i rođen.

On je zatim s porodicom emigrirao u Ameriku sa samo godinu dana, a zanimljivo je da niko od njih nije znao engleski, pa su na početku imali poteškoća. Denis je počeo da trenira tenis sa sedam godina zbog starijeg brata, ali veliki problem je bio u vezi sa školom i prevozom. Naime, tereni za trening su bili predaleko od škole, a zbog toga je njegova majka Lusi morala da ga kupi ranije iz škole i vozi na treninge. To vreme je koristio za odmor, a na kraju je odlučeno da se školuje od kuće da bi mogao da postigne sve.

- Moji roditelji su bili strogi, ali ne nešto preterano. Nisam bio razmažen, tenis je bio moja želja i moj san - rekao je svojevremeno 114. reket sveta. Denis je bio treći junior sveta, a priznao je da mu je idol Rodžer Federer.

Naš as je odmerio snage s Kudlom dva puta u karijeri i oba dobio poprilično lako. Prvo je to bilo na Vimbldonu 2019, a potom iste godine na US openu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading