EPSKA SENZACIJA NA VIMBLDONU: Ispao VELIKI FAVORIT iz Novakovog dela žreba, Đokoviću sada otvoren put do finala!

Autor:

Sport

01.07.2021

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedno veliko iznenađenje u Novakovom delu žreba na Vimbldonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Francuski teniser Gael Monfis eliminisan je u drugom kolu od Španca Pedra Martineza. Martinez, 107. teniser sveta, je slavio sa 3:1 (6:3, 6:4, 4:6, 7:6 (7:5)).

Španac je tako izbacio favorita i igrača projektovanog kao rivala Đokoviću u četrtoj rundi.

Martinez će u trećem kolu igrati protiv Čileanca Kristijana Garina.

Monfis je dobro krenuo prvi set, odmah je napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, od narednih sedam gemova šest je osvojio Martinez i tako stiže do osvajanja prvog seta.

U drugom setu Martinezu je ovog puta bio dovoljan samo jedan brejk da stigne do seta, pa je posle 82 minuta poveo sa 2:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Gael Monfis

Treći set je bio izjednačen do samog kraja, kada je pri rezultatu 5:4 Monfis napravio brek i smanjio vođstvo Španca na 2:1.

Najveća borba vodila se u četvrtom setu. U prvih 10 gemova brejkova nije bilo, a onda je pri rezultatu 5:5 Martinez oduzeo servis Monfisu i stigao do 6:5. Servirao je Španac za pobedu u meču, ali je Monfis napravio ribrejk i uveo set u taj-brejk.

U odlučujućem gemu bolji je bio Martinez, prvu nije iskoristio, drugu jeste, pa je stigao do velike senzacije i plasmana u treće kolo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading