TURBO NOLE u 3. KOLU VIMBLDONA: Srbin POČISTIO bivšeg finalistu!

Autor:

Sport

30.06.2021

11:50 >> 14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrodošli na blog uživo portala Republika na kome uživo možete pratiti dešavanja sa Centralnog terena na Vimbldonu. Za treće kolo bore se Novak Đoković i Kevin Anderson.

RepublikaFoto: Tanjkug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković rutinski se plasirao u 3. kolo Vimbldona pobedom nad Južnoafrikancem Kevinom Andersonom sa 3:0.

Po setovima je bilo 6:3, 6:3, 6:3, a meč je trajao tek jedan čas i 44 minuta igre.

Sva tri perioda igre imala su sličan tok. Dvometraš se držao negde do polovine, ali je onda "popustio" kada je bilo najvažnije. Nole, sa druge strane, nije gubio svoj servis pa je rutinski prošao u treću rundu.

Đoković će se tamo sastati sa boljim iz susreta Sepi - Kudla.

Tok meča sa Centralnog terena mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

Sve je gotovo, Đoković je slavio sa 6:3, 6:3, 6:3 za prolaz dalje

6:3 - Đoković je iskoristio drugu meč loptu - sve je gotovo.

5:3 - Kao i u prethodna dva seta Anderson je "popustio" u finišu. Noletu su pripala prva tri poena za vezane brejk lopte. Odmah je bilo jasno da će Anderson teško do izjednačena. Ipak je sa dva asa spasao prve dve, ali je prilikom treće srpski as odigrao sjajan "pasing šot" za veliku prednost.

4:3 - "Pleše" po terenu Srbin! Anderson gotovo više da ni ne osvaja poene na servis protivnika, tačnije u trećem setu je došao samo do jednog. Đoković čeka šansu za brejk kojom bi "zatvorio" meč.

3:3 - Pokušao je Nole skraćenom loptom da dođe do 30:30, ali je izgubio važan poen. Čini se da se Anderson ponovo "izvukao", još jedno izjednačenje na Centralnom terenu.

3:2 - Bez ikakvih problema prvi reket sveta dobija svoje gemove. Anderson još jednom nije uzeo ni poen...

RepublikaFoto: Tanjug/AP

2:2 - Finalista iz 2018. godine se servisima izvukao iz neugodne situacije. Nole je pripretio na 30:30, ali nije bilo spasa protiv razornih servisa gorostasa iz Južne Afrike.

2:1 - Đoković je počeo malo i da taktizira sa servisima. Ponovo je dobio gem bez izgubljenog poena, pa je nastavio da "pritiska" rivala.

1:1 - Uspeo je Južnoafrikanac da osvoji gem, što je umeo burno da proslavi. Još uvek bez brejka u trećem periodu igre.

1:0 - Osokoljen velikim vođstvom, Đoković je nastavio seriju osvojenih gemova koja je sada produžena na pet. Anderson deluje nemoćnu u dužim razmenama na terenu, Nole vodi i u trećem setu.

Posle jednog časa i deset minuta igre Srbin je poveo sa 2:0

 

 

6:3 - Nastavila se potpuna dominacija najboljeg na planeti. Počeo je mnogo bolje da riternira, pa je sa "duplim brejkom" duplirao rezultatsku prednost.

5:3 - Đoković je na perfektan način potvrdio brejk, bez izgubljenog poena, Anderson će u narednom gemu morati da servira za opstanak u drugom setu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak "grabi" ka trećoj rundi

4:3 - Anderson je greškom otvorio gem, a zatim se razigrao Novak. Srpski as je poveo sa 40:0, prvu brejk loptu rival je uspeo da spasi, ali mu kod druge već nije bilo pomoći. Možda i preloman momenat meča...

3:3 - Maestralan drop šot je odigrao Đoković kojim je došao do novih gem lopti. Iskoristio je prvu, pa je Andersonu prepustio tek jedan poen.

2:3 - Moćnim servisima južnoafrički as dolazi do nove prednosti. Čini se da drugi set ima sličan tok prvom, nadamo se sa istim ishodom.

2:2 - Furiozno je startovao Srbin u ovom gemu. Poveo je sa 40:0, ali su onda usledili problemi. Najpre je Anderson odigrao odličan viner, pa je Nole napravio duplu servis grešku za 40:30. Na kraju, pronašao je prvi nosilac put do još jednog izjednačenja.

RepublikaFoto: Tanjkug/AP
Jedno od brojnih Noletovih klizanja

1:2 - Pri rezultatu 30:15 za Andersona Đoković je za dlaku izbegao povredu. Srećom odlično je pao, čime je sprečio stradanje kolena, a potom se i vratio na 40:40. Nažalost, nije mogao da napravi brejk u drugom setu, pa i dalje ima rezultatski zaostatak.

1:1 - Odlično pogađa servise Novak, zanimljivo je da je jednom propustio priliku da traži čelendž, pa je oštećen za poen, ali ipak je bez muka "poravnao" rezultat.

0:1 - Đoković je imao priliku da oduzme servis Andersonu, ali je on odigrao tri spektakularna poena, pa je došao do prednosti u drugom intervalu igre.

Prvi period igre pripao je Đokoviću rezultatom 6:3

6:3 - Furioznom igrom u finišu srpski as je poveo. Vezao je osam poena zaredom, iskoristio prvu set loptu za 1:0!

5:3 - Strpljivo je Đoković čekao svoju šansu. Popustila je koncentracija Andersona, Srbin je stigao do 0:40, realizovao je prvu brejk loptu, pa će u narednom gemu servirati za osvajanje prvog seta.

4:3 - Još jedan pad je doživeo Đoković, očigledno ima problem sa kretanjem po klizavoj travi, ali je najvažnije da je uspeo da zadrži svoj servis, pa je ponovo došao do minimalnog vođstva.

RepublikaFoto: Tanjkug/AP
Detalj sa meča Đoković-Anderson

3:3 - Velike probleme ima srpski igrač da ugrozi Andersonov servis. Momak sa afričkog kontinenta je pokazao da se dobro pripremio za okršaj sa najboljim na planeti, pa za sada održava egal.

3:2 - Odličan otpor pruža Anderson u prvom setu. Ovoga puta je stigao i do izjednačenja, ali je Noleta još jednom poslužio glavni adut - prvi servis.

2:2 - Počeo je i dvometraš da koristi svoj početni udarac. Sa tri asa, Južnoafrikanac dolazi do novog izjednačenja, a Đoković je još jednom proklizao i pao, srećom bez posledica.

2:1 - Ponovo je prvi nosilac servisima stigao do gema. Anderson je poveo sa 30:15, pritom je osvojio jedan sjajan poen, ali je Đoković sa tri servis vinera sprečio brejk lopte.

1:1 - Kevin Anderson je uspeo da izjednači, pošto je odigrao izuzetno sigurno na svoj servis. Srbinu je prepustio tek jedan poen, još uvek bez brejka na početku meča.

1:0 - Đoković je osvojio prva dva poena na susretu, potom je rivalu prepustio naredna dva, ali nije dozvolio brejk lopte. Srbin je poveo, uz već tri as udarca.

Počinje meč na Centralnom terenu, otvara ga Nole svojim servisom

Srpski teniser Novak Đoković od 14:30 časova sastaje se sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom u drugom kolu Vimbldona.

Obojica tenisera su do druge runde stigli trijumfima od po 3:1, Srbin nad Drejperom, a Anderson protiv Bariosa.

 

 

Srpski i južnoafrički as su u dosadašnjem toku karijere odigrali 11 međusobnih susreta, a Nole je uspešniji sa 9:2. Interesantno je da je najbolji igrač na svetu u poslednja četiri navrata slavio, ali je opšti utisak da je Anderson neugodan rival za drugo kolo, posebno zbog sjajnog servisa, koji može biti neugodan za Đokovića na brzoj londonskoj travi. On je čak igrao i finale u prestonici Engleske 2018. godine, kada ga je nadigrao upravo Novak sa 3:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading