NOVA PRLJAVA IGRA NA VIMBLDONU: Englezi SRAMNO BLATE NOVAKA tokom turnira!

Autor:

Sport

30.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski mediji Đokovića upliću u afere oko promene državljanstva 2006. i priču o vakcinana protiv korone da bi ga omeli da odbrani titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Vimbldon se 2020. nije igrao zbog korone, pa britanski mediji, umesto da budu srećni što im se vratio branilac titule i prvi reket sveta Novak Đoković, od prvog dana čine sve da ga poremete i spreče da osvoji 20. grend slem. Umesto da konstatuju kako je njihova mlada nada Džek Drejper uzeo set najboljem na svetu i posle ga isprato u drugo kolo (4:6 6:1, 6:2, 6:2), javnost na Ostrvu se prisetila priča iz 2006. da je Nole vrbovan da postane Englez.

Novaka pre 15 godina da postane Englez vrbovao otac Džeka Drejpera, kojeg je izbacio u prvom kolu

PONOSNI SRBI

Pregovarač je tada bio ni manje ni više nego Drejperov otac Rodžer. Sada su podsetili Novaka na to, ali ih je on ljubazno odjavio.

- Zanimljiva informacija, bilo je to jako davno. Bilo je razgovora, ali kratko. Moji roditelji nisu želeli da idu iz Srbije iako je ponuda bila primamljiva ekonomski za jednog profesionalnog igrača - rekao je Đoković, uz podsećanje da su on i njegova porodica ponosni na to što su Srbi.

Novaku očišćen kostur

Novak se mučio u prvom setu na ovogodišnjem Vimbldonu, ali je prošao dalje za razliku od potencijalnih rivala. Tako mu je kvalifikant Denis Kudla sklonio 30. nosioca Alehandra Davidoviča Fokinu (potencijalno treće kolo), dok je Mađar Martin Fučovič iz istog dela žreba izbacio 19. kosturaša Janika Sinera (četvrtfinale), dok je Frensis Tijafo izbacio Stefanosa Cicipasa, s kojim je projektovano bilo da se sretne u polufinalu.

Kada im prvi napad nije prošao, usledio je drugi. Pre meča je publika ovacijama dočekala Saru Gilbert, koja je predvodila tim oksfordskih naučnika u stvaranju vakcine astrazeneka. To su novinari iskoristili kao priliku da Novaka uvuku o priču neophodnosti vakcinacije protiv KOVID-19, kojoj se izričito protivio i zbog čega su ga već razapinjali prošle godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na putu ka 20. Grend slem titulu - Novak Đoković

IZBEGAO KLOPKU

Međutim, srpski teniser je i tu vešto izbegao klopku.

- Ne znam na koga aludirate. Čuli smo ovacije kada smo izlazili na teren, ali ne znam kome su bile upućene - rekao je iskreno Novak.

Šta mu novo spremaju podmukli Englezi, saznaćemo verovatno već danas, kada izađe na megdan Kevinu Andersonu. Nole protiv Južnoafikanca ima skor 9-2, a tri pobede upisao je baš na Vimbldonu, poslednju u finalu 2018.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
morski_pas

30.06.2021 08:46

Dosadni ste više s tim "nitko ne voli Noleta". Ako ga ne voli valjda ima i razlog. Problem je njegov što ga previše ljudi ne voli, ako to njega uopće i zabrinjava.