BEZ MILOSTI, PRAVO U CENTAR: Novak BRUTALNO odgovorio ATP-u! RAZVALIO ih je...

Autor: Republika

Sport

25.06.2021

09:22

Nole saopštenjem zapušio usta ATP organizaciji.

Tanjug/AP
Novak Đoković

ATP je u četvrtak saopštenjem udario na najboljeg tenisera sveta, kako njegova organizacija PTPA sprečava razvoj tenisa, ali je sada usledio odgovor Novaka Đokovića koji je tema broj jedan u sportskoj javnosti.

Srpski as se oglasio saopštenjem koje u nastavku prenosimo u celosti.

- Hvala svim igračima, navijačima, medijima i ostalim organizacijama igrača u celom svetu za njihovu podršku PTPA. Vasek i ja, među stotinama igrača, naš PTPA tim i savetnici veoma vredno rade na našoj misiji.

Organizacija je kreirana od strane igrača za igrače, mi verujemo da je pošten odnos i transparentnost kroz profesionalni tenis, donošenje odluka,  koje neće imati samo benefite za sport, već će i podržati igrače koji su na dobri pozicijama, ali i one koji jedva preživljavaju.

- Progres i rast dolaze kada radimo zajedno da reformišemo establišment i njihov mentalitet i da prigrlimo inovacije i saradnju.

- Sa našom misijom u glavi mi konstantno pitamo ATP da odloži svoje glasanje o 30.- godišnjem planu, sve dok igrači ne shvate kako će to uticati na njih, na njihovo zdravlje, dobrobit i njihova prava. Trideset godina je veoma dugo vreme i može da ima razne efekte na igrače danas i na generacije koje dolaze. Mi prosto želimo transparentnost i odgovore na važna pitanja.

 

- Poslali smo mnogo zahteva za sastanke PTPA sa čelnicima ATP-a, koji su eksperti u ovoj oblasti. Poslali smo i listu sa nekim neodgvorenim pitanjima. Mi, uz poštovanje, tražimo da odlože glasanje sve dok ne saznamo više i dok ne dobijemo odgovore na pitanja.

Kao što smo naveli u našem pismu ATP-u ove nedelje. To je nedokučivo da ATP glasa u 27. juna kada moraju da finalizuju mnogo elemenata u svom dogovoru koji mogu da utiču na igrače, njihovo zdravlje, dobrobit i njihvu sposbnost da dobiju fer platu. Imperativ je za naš tim da sarađuje sa ATP-om, kako bi se napravio 30- godišnji plan koji je fer prema igračima. Igrači moraju da budu pravilno informisani.

- Da budemo iskreni, mi ne kažemo da je 30 godišnji plan loš, mi samo želimo više pojašnjenja. Sve do tada glasanje mora biti odloženo. Hvala vam što ste ste pridružili PTPA pokrentu. Zajedno  radimo na tome da naš sport bude još bolji - navodi se u saopštenju Novaka.

Komentari (0)

Loading