SRĐAN ĐOKOVIĆ POKRENUO BURU: Novak je ujedinitelj, i to mu nikad NEĆE OPROSTITI!

Autor: Republika

Sport

18.06.2021

11:37

Otac najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, Srđan, bio je gost "Jutra" na televiziji Prva.

Starsport
Porodica Đoković

Novak je osvojio 19. Gren slem pobedom na Rolan Garosu, a čini se da se više nego ikada priča o obaranju novih rekorda i tituli najboljih svih vremena.

Srđan je ambiciozno otkrio sve Novakove planove i ponovo se dotakao tretmana najboljeg tenisera sveta u medijima i na Zapadu.

Video snimak Srđana i Dijane kako pevaju u loži na stadionu "Filip Šatrije" širi se društvenim mrežama.

- Ta pesma pokazuje koliko vapimo da budemo jedan tim. Novak je pokazao da iz jedane male zemlje može da se iznedri jedan takav veliki šampion. On je jedan od najvećih sportista svih vremena, ne samo tenisera. On je član svake porodice u ovoj zemlji, i ne samo u ovoj zemlji već i u celom takozvanom trećem svetu, kako su ga nazvali ovi koji misle da su Bogom dani, a to je jedno 6,5 milijardi ljudi. On je potekao je iz tog anroda, pokazao da ništa nije nemoguće, da mi nismo ništa manje važni, da smo zajednički svi eo ove planete. To što Novak radi je fantastično za njega, njegovu porodicu i njegovu zemlju pre svega- rekao je Srđan Đoković.

Starsport
Srđan Đoković

Mnogi su se pitali kako je to Novak uspeo da se vrati posle 0-2 u setovima, a to isto se pitao i sam Stefanos Cicipas. Srđan ima odgovor i na to.

- Neka se pita i dalje! Mi ćemo svaki put da mu poklonimo set ili dva, pa nek se pita opet. Sportisti treba da budu sportisti pre svega i dobri ljudi, a sve ostalo da stave na stranu. Novak i njegovi glavni takmaci, Nadal i Federer su bili korektni kroz sve ove godine jedan prema drugom i terali su se da na preduju, da budu bolji nego što bi bili da nije bilo ove dvojice. Ti mladi igrači koji dolaze će morati da sačekaju da njih trojica odu u penziju.

Kaže da se Novak neće zadovoljiti trenutnim i da ima još mnogo ciljeva.

Tanjug/AP

- Ja sam uvek bio optimista, ali on je sve moje snove još pre pet ili šest godina ostvario. Neverovatan je, ima ciljeve da bude najbolji svih vremena. To je i ozbiljan posao, to nisu ekipni sportovi, već pojedinačni sport sa zapada, koji je smišljen da ga njihova buržoazija igra u odelima i haljinama. I onda je došao dečko iz Srbije i deset godina je već ubedljivo najbolji na svetu. Mnogo je teško igrati, toliko smo ponosni na njega, ceo region, ceo treći svet. Hoću da kažem da je Nole ujedinitelj. Srpska himna se svirala u Parizu, a to je zahvaljujući njemu, njegovoj upornosti, radu i trudu. Oni koji ga ne vole nisu baš neki poznavaoci ljudskog roda. On ne daje razlog da ga ne voliš, one je dobar prema svakom, od kolega, do sakupljača loptica. Ne opraštaju mu uspeh, misle da je rezervisan samo za njih. Na sreću, vrh tenisa se prebacio na istok Evrope, sada su tu i Azijati došli, Južnoameriknci, moraće sa tim da s pomire, a mi nećemo biti ljubomorni kada se opet za 20 godine sve prebaci na Zapad- kostatovao je Đoković senior.

Nije ostalo još mnogo rekorda da se obori kada je reč o Novaku.

- Nije mnogo ostalo, eto, taj rekord Štefi Graf ćemo da jurimo, tih 377 nedelja na vrhu. Dvadeseta titula sledi za mesec dana, a 21. u septembru. Tamo su mu oduzeli tu titlu prošle godine. Ne opravdavam to što je uradio u Njujorku. Dešavalo se svim velikim igračima pa nisu kažnjeni. To ga čini još jačim i odlučnijim da bude najbolji na svetu. Nadamo se da će igrati na OI, ali šta se tamo dešava, ko će ga znati. To mu je neostvaren san, ono što je bilo u Brazilu mu je baš teško palo, to mu je prvi cilj do kraja- kaže Srđan.

 

 

Komentari (0)

Loading