CEO ŽIVOT SAM GA TAKO UČIO, A ONDA... Srđan Đoković otkrio kako ga je Novak IZNENADIO ODLUKOM!

Autor: Republika

Sport

13.06.2021

15:29

Otac našeg najboljeg tenisera Srđan Đoković dao je opširan intervju u kojem je govorio o vrednosti porodice, dece, vere i bezgraničnoj ljubavi prema otadžbini.

Starsport
Srđan Đoković

Đoković je  u intervjuu za "Forever Friends" Fondaciju govorio o Srbiji i Crnoj Gori kao jednoj državi, Srbima i Crnogorcima kao jednom narodu, Kosovu i Metohiji kao genu srpskog bića...

Novakovog oca zbunjuje reč "izdajnik", etiketiranje ljudi, Srba iz Crne Gore, pa je odlučio da otkrije jedanu situaciju iz privatnog života.

- To je ono što i mene zbunjuje i dan danas. I moji su, i otac i majka, iz srpskih plemena iz Crne Gore, i moje mišljenje je isto - ista zemlja, isti narod, isti tim, apsolutno isti... Oni koji su rođeni na teritoriji Crne Gore su Crnogorci, Srbi Crnogorci, kao što su oni koji su rođeni na teritoriji Šumadije, Šumadinci. Ili oni koji su rođeni u Krajini Krajišnici, ali to su sve Srbi, i srpskog roda. I svi oni koji misle drugačije, sa njima nešto nije u redu. Ionako nas ima malo, da ne kažem nedovoljno, i uništeni smo ovom neslogom i tim razdvajanjem. To je strašno, moramo da prestanemo pod hitno, mi smo isti narod, ali ne bratski, jer to je isti narod, to bre izmišljaju, pričaju gluposti... Ja to tako mislim i osećam. Evo na primer, kad je Novak odlučio da se ženi, i zove me iz inostranstva, kaže, "tata, ženim se na leto, i svadba će biti na Svetom Stefanu". Ja kažem, zašto na svetom Stefanu, tvoj rodni grad je Beograd. On kaže "molim?, pa ti mene čitav život učiš da je to jedna zemlja i jedan narod". Novak, on je tako odrastao, u takvom okruženju i sa takvim znanjem, da smo jedna zemlja i jedan narod. Kad sam spustio slušalicu nisam znao gde se nalazim od sreće posle danima. Jer je to izrekao moj sin, i to je tako, i ko misli drugačije sa njim nešto nije u redu. Nije normalno.

Starsport

Njegova poruka je jasna - "đe je sloga, tu je blagoslov".

- Tako je, apsolutno da. Ljubav prema narodu je ključ, energija koja je potekla od mojih predaka se prebacila na moje sinove, jer i Marko i Đole, iako nisu uspešni u svetu u kojem je Novak, uspešni su u drugim sferama u kojima su se pronašli. Dakle, tu je moja misija dovedena do vrhunca. Najveći uspeh u mom životu su moja deca.

 

 

Komentari (3)

Loading
Ivana

13.06.2021 16:06

Bravo Srdjane, svaka ti cast. Tebi i tvojoj porodici zelim puuuuno zdravlja i srece, imati takvu decu je stvarno veliki uspeh

Branko

13.06.2021 22:57

Trebao si da ga bar malo vaspitas. Da ga naucis, da ne pljuje po onom koji mu je mnogo pomogao, da postane to sto jeste.

Kole

14.06.2021 07:49

Ja pa ja..retko odvratan tip.Noletu svaka cast.