POMIRIO SE SA SUDBINOM: Nadal povlači RADIKALAN potez posle poraza od Đokovića?!

Autor:

Sport

12.06.2021

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Španac i izazvao buru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal napušta Šatrije posle eliminacije sa Rolan Garosa

Španski teniser Rafael Nadal eliminisan je od Novaka Đokovića posle preokreta u polufinalu Rolan Garosa, a nakon meča "bik sa Majorke" je zabrinuo svoje navijače.

On je najpre priznao da verovatno neće biti u stanju da osvoji 15 "kupova musketara", a pod znakom pitanja je i njegovo učešće na predstojećem Vimbldonu, zbog fizičkog stanja u kome se nalazi.

Moje šanse za osvajanje Rolan Garosa nisu večne. U našem sportu morate da prihvatite i pobedu i poraz. Znam da ne mogu da osvojim 15, 18 ili 20 trofeja Rolan Garosa, i to nije katastrofa. Tužan sam, izgubio sam na najvažnijem turniru za mene, ali to je samo poraz na teniskom terenu - počeo ja Nadal, pa se posvetio oporavku.

- Sutra ću već biti sa porodicom i to je u redu. Nije ovo momenat da se bude zadovoljan, ali ni da se pravi od svega drama. To je nešto između. Moram malo da se odmorim, fizički i mentalno i da mislim na svoj raspored.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković ga srušio na njegovom terenu

Što se tiče trećeg Grend slema u sezoni, na Rafin nastup se nadvila sumnja.

Vimbldon? Ne mogu sad da odlučim. Drugačije je nego kada sam imao 25, 26 ili 27 godina, sada imam 35, moram da vidim kako ću se oporaviti u svakom pogledu i onda ću doneti odluku da li da igram na Vimbldonu ili ne. To su odluke koje se donose danima, a sada nisam kvalifikovan da je donesem. Nemam tu fizičku ili mentalnu jasnoću da mislim o tome šta da radim za dve ndelje. Potrebno mi je vreme, dani na odmoru, malo predaha, da uživam u lepom vremenu na Majorci - zaključio je Rafael Nadal.

Španski teniser je, posle neuspeha u pohodu na pehar Rolan Garosa, ostao na 20 osvojenih slemova, isto koliko i Rodžer Federer, dok će Nole u nedelju protiv Cicipasa pokušati da im priđe na samo jedan trofej zaostatka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading