VILANDER ŠOKIRAO PLANETU: Šveđanin najavljivao Đokovićev DEBAKL protiv Nadala, a sada je potpuno PROMENIO PLOČU!

Autor:

Sport

12.06.2021

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Šveđanin nakon epskog okršaja u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mats Vilander i Novak Đoković

Legendarni Šveđanin Mats Vilander potpuno je promenio ploču nakon poraza Rafaela Nadala od Novaka Đokovića u polufinalu Rolan Garosa.

U najavi 58. teniskog klasika Vilander je ocenio da je Španac nepobediv na šljaci, a sada je ishvalio "zamku" koju mu je Srbin postavio na terenu "Filip Šatrije".

Ovo je bio tenis na drugom nivou, što se tiče šljake. Novak je toliko ubrzavao udarce. Pokreti, osećaj na mreži, atletika, sve je to bilo neverovatno - rekao je Vilander i dodao:

O prva dva seta nećemo razgovarati. Ipak, to je ono što je napravilo razliku. Novak je ušao u prvi set i odlučio da će tući svaki drugi udarac u Rafin forhend, a zatim dva u bekhend. Dakle, 50:50 odsto! Zatim je u drugom setu odigrao tri od četiri na bekhendu. Zatim je Rafu prebacio na svoj forhend i bekhend je bio otvoren. Rafa se nije izvukao iz zamke koju mu je Novak postavio.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal se "pogubio" - Mats Vilander

Kada se sastaju Rafa i Nole ključevi igre su kod Srbina.

- Mislim da Rafa počinje pomalo da se gubi kada se brani toliko. Ali, ako on kontroliše razmenu, onda se neće umoriti. Međutim, protiv Novaka postoji ta šansa. Novak ima taj ključ za Rafinu igru i kada je spreman da rizikuje onda zaista može da umori Rafu. Obojica su takvi ratnici - zaključio je Mats Vilander.

Podsećanja radi, Đoković će u nedelju protiv Stefanosa Cicipasa pokušati da osvoji svoj 19. Grend slem u karijeri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
cardak 75

12.06.2021 11:04

ZASTO JE "LEGENDARNI" JER ZATO STO BLATI SAMO I SAMO NOVAKA .DA SAM NOVAK NEBI MU DAO INTERVIJU NEGO PRVO DA SE VALJA U PRASINI!

Dejan

12.06.2021 11:23

A ko je Mats...???