FEDERER PRIZNAO TEŠKA SRCA: Želi da bude kao NOVAK!

Autor: Republika

Sport

06.06.2021

06:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je posle više od tri i po sata na terenu obazriv po pitanju svog kolena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je u trećem kolu savladao Dominika Kepfera sa 3:1 u setovima. 

Trijumf posle čak tri sata i 35 minuta dobra je naznaka za zdravlja Švajcarca, ali i opterećenje na duže staze.

- Posle drugog seta nisam znao da li imam još dovoljno energije u rezervi. Morao sam da se malo smirim i budem opušteniji. Ali znam da će sigurno biti trenutaka kada ću se osećati manje dobro u meču koji može ići na pet setova. Danas smo sa mojim timom napravili veliki korak napred. Svaki meč koju igram daje mi nova saznanja o mom stanju do kraja sezone - počinje sa izjavama Federer.

- Zabavno je na neki način, kao kad imaš 17 godina, kad niko ne zna šta je moguće, kad ni sam ne poznaješ sebe dovoljno. To je zabavan ugao, ali ipak bi mi se više svidelo da budem u Rafinim i Novakovim cipelama. Ali osećam se dobro, pobeđujem, igram dobro. Onda, nemam taj osećaj, ima prepreka i kamenja koje treba preskočiti, duga je sezona, potrebni su mi mečevi poput ovog. Dobro ih analiziraš i ideš dalje. Ovde sam možda mogao da igram i peti set, ali onda ne znam kako bih ustao sutra. To je interesantno, ovo je definitivno drugo vreme za mene - nastavlja Federer i dodaje:

- Nisam očekivao da ću ovde dobiti tri meča. Igranje tri sata i 35 minuta nakon operacija koje sam imao nije normalno. Oni koji su imali ove operacije znaju o čemu pričam. Jasno je da nisam ima trening od tri sata i 35 minuta - ističe Švajcarac. koji će u narednom kolu igrati protiv Matea Beretinija.

- Gurao sam koliko sam mogao, koliko god je bilo razumno, ali ne previše. Mislim da imamo mnogo informacija za budućnost zahvaljujući ovoj utakmici.  Razmišljam u pogledu sezone i povratka. Trebaju mi mečevi poput ovog večeras. Nakon svakog, radimo vrlo veliki brifing da bismo saznali gde smo i odlučili da li ću nastaviti da igram ili je rizik u ovom tačnom trenutku previše značajan.

- Da li se i dalje forsiramo ili je pravo vreme za predah? Raspored se promenio i nemam uobičajenu slobodnu nedelju između Rolan Garosa i Halea, moramo da odlučimo šta će biti najbolje za Vimbldon. Dakle, dobro je što sam mogao da ovako igram na ovakvom meču i mislim da sam mogao da igram i peti set, ali ne znam kako ću se sutra probuditi; biće zanimljivo videti. Posle svakog meča od Ženeve nadalje, pregledam situaciju i odlučim dan kasnije, gledajući kako stoji koleno - rekao je Rodžer Federer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading