FEDERER SE NE ŠALI: Švajcarac RAZBIO Hrvata za treće kolo Rolan Garosa!

Autor:

Sport

03.06.2021

16:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer se plasirao u treće kolo Rolan Garosa pošto je u četiri seta savladao Marina Čilića sa 6:2, 2:6, 7:6, 6:2.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Rodžer Federer je u prvom setu razbio Marina Čilića, i za pola sata uspeo da stigne do 1:0 protiv tenisera kome šljaka nikada nije bila omiljena podloga...

Čilić je furiozno ušao u meč, osvojio je gem bez izgubljenog poena,  Federer uspeva da izjednači, a zatim i da napravi dupli brejk i rutinski dobije prvi set.

U drugom je usledio furiozan odgovor Marina. Rani brejk doneo je Hrvatu prednost od 3:0, koju je očuvao i zatim novim brejkom u poslednjem gemu poravnao u setovima.

Treći set bio je ključan. Federer je poveo sa 3:1, Čilić zatim poravnao, pa se otišlo u taj brejk. Tamo je 39-godišnji Švajcarac sačuvao igrao na višem nivou i posle vođstva od 5:2 došao na set do plasmana u sledeću rundu.

Dobijeni taj brejk ulio je Rodžeru dodatno samopouzdanje. U četvrtom setu je osvajač 20. Gren slem titula dodato gas, brejknuo Čilića za 4:1 i potom bez problema priveo posao kraju za 6:2.

U borbi za osminu finala Federera čeka Nemac Dominik Kepfer, koji je sa 3:1 savladao Amerikanca Tejlora Frica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading