IGRA MAČKE I MIŠA: Noletova POEZIJA u Parizu - Srbin ISPRAŠIO Amerikanca za plasman u 2. kolo Rolan Garosa!

Autor:

Sport

01.06.2021

18:09 >> 21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlično otvaranje drugog Grend slema u sezoni za Novaka Đokovića, Sandgren bez šanse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković na meču protiv Sandgrena

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u 2. kolo Rolan Garosa rutinskom pobedom nad Amerikance Tenisom Sandgrenom rezultatom 3:0 (6:2, 6:4, 6:2). Duel je trajao jedan čas i 58 minuta. Nole je dominirao na terenu "Filip Šatrije" od prvog do poslednjeg poena, rivalu nije dozvolio da napravi niti jedan brejk, a možemo samo konstatovati da je velika šteta što nije bilo publike koja bi imala prilike da uživa u fenomenalnoj igri najboljeg na planeti.

Noks je prvi set osvojio napravivši dva brejka, jedan odmah na startu, čime je sprečio bilo kakvu nervozu. Amerikanac je najveći otpor pružio u drugom periodu igre, mada je Srbin i tada konstantno imao prednost. Treći set se sveo na rutinsko odrađivanje posla.

Prvi nosilac je posebno prikazao kvalitetan ritern, u svom stilu, čime je najavio da se nalazi u odličnoj formi pred nastupajuće izazove.

U drugoj rundi, Đoković će odmeriti snage sa Pablom Kuevasom, koji je bio bolji od domaćeg tenisera Luke Puja.

Tok meča Đoković-Sandgren mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

Sve je gotovo, Nole se pobedom od 3:0 plasirao u drugu rundu Rolan Garosa

6:2 - Đoković je zaokružio dominaciju u utorak uveče, Sandgren može samo da mu oda priznanje.

5:2 - Đoković nije iskoristio meč loptu, Sandgren je, nakon igre na razliku, uspeo da produži meč i smanji zaostatak u trećem periodu igre.

5:1 - Novak stiže do četiri gema viška, Amerikanac će u narednom servirati za opstanak u meču.

4:1 - Igra mačke i miša u Parizu! Fenomenalni ritern udarci Srbina za koje Sandgren jednostavno nema rešenje. Poenom na mreži, Nole stiže do "duplog brejka" i praktično overava trijumf.

3:1 - Noks je potvrdio brejk, Sandgren već deluje kao da se predao, Đoković hita ka drugom kolu Rolan Garosa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj iz Pariza

2:1 - Prvu brejk loptu iskoristio je Novak, i to na kakav način! Srbin je neverovatnim riternom preuzeo inicijativu u poenu, zatim je nokautirao  Amerikanca, a onda je usledio "urlik" kojim je najavio pobedu.

1:1 - Još uvek Đoković ne dozvoljava protivniku da napravi brejk. Srbin je ovoga puta rivalu prepustio samo jedan poen i rutinski je izjednačio rezultat. 

0:1 - Sandgren je ponovo imao problema na svoj servis, ali je Đoković propustio brejk lopte, pa je Amerikanac poveo u trećem setu.

 

 

Novak je u 2. setu nastavio sa rutinskom igrom - 6:4

6:4 - Bez problema za Srbina koji je materijalizovao prvu set loptu, izgubio je samo jedan poen na svoj servis i duplirao rezultat.

5:4 - Nole je sjajnim poenom otvorio gem, ali je Sandgren onda preuzeo konce igre u svoje ruke - srpski teniser će u narednom gemu servirati za 2:0.

5:3 - Đoković je na korak od osvajanja drugog seta, Sandgren će u narednom gemu servirati za opstanak u istom.

 

 

4:3 - Sandgren je suštinski "opstao" u drugom setu, na 30:30 je vezao dva poena, pa i dalje ima samo jedan brejk manjka.

4:2 - Ponovo je Sandgren imao prilike da oduzme servis Novaku, ovoga puta dve. Gem je počeo katastrofalno po Srbina, koji se okliznuo, možda tom prilikom i lakše povredio. Ipak, na brejk lopte, usledili su perfektni servisi, pa prvi reket sveta grabi ka "dupliranju vođstva".

 

 

3:2 - Sandgren je definitivno ušao u ritam. Ekspresno je vezao tri poena, potom je Nole pripretio na 40:30, ali je onda jedna duža razmena pripala Amerikancu, nakon što je Srbin lopticu izbacio u minimalan aut.

3:1 - Američki igrač je poveo sa 30:15, Nole je pokazao prve znake nervoze, ali je onda spojio tri poena i očuvao vođstvo.

2:1 - Sandgren je još jednom imao problema prilikom svog početnog udarca, ali je uspeo da odoli i još jednom posle 40:40, smanji rezultat.

2:0 - Sandgren je uspeo da ugrozi Novaka po prvi put na njegov servis. Napravio je tri brejk lopte, ali ih je Đoković spasao i zadržao napravljenu prednost.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nole dominira na "Šatrijeu"

1:0 - Srbin je poveo sa 40:15 na servis Amerikanca, ali je rival sjajnim bekhendom uspeo da uđe u igru na razliku. Đoković je propustio još nekoliko šansi, ali je na kraju sa tri uzastopna poena "brejknuo" američkog tenisera.

 

 

Srbin je poveo sa 1:0 u setovima, pošto je sa 6:2 "počistio" Sandgrena

6:2 - Odličan set odigrao je Novak Đoković, napravio je dva brejka, protivniku nije dozvolio brejk prilike, a i u osmom gemu se istakao sa nekoliko perfektnih servisa.

5:2 - Nole pravi dupli brejk i nalazi se na pragu osvajanja prvog intervala igre.

4:2 - Gem sa nulom je osvojio Noks, čuva brejk koji je napravio na samom početku meča, a i Sandgren mu je pomogao sa neiznuđenim greškama.

3:2 - Odličnu završnicu gema odigrao je Sandgren. Đoković je uspeo da poravna na 40:40, ali je Amerikanac konačno "pokazao zube" i sa dva direktna poena uspeo je da smanji razliku. 

3:1 - Nastavio je Srbin sa dominacijom na "Šatrijeu". Sandgren je osvojio poen na Noletov servis, ali su onda viđena četiri vezana vinera našeg asa, dva servisom, te po jedan forhendom i bekhendom. 

2:1 - Američki as je uspeo da smanji zaostatak, brzo je poveo sa 40:0, pa se "upisao" na semaforu.

2:0 - Nole je ekspresno potvrdio stečeni brejk, Sandgren mu nije napravio ni najmanji problem, savršen početak najboljeg tenisera planete.

 

 

1:0 - Sjajan početak Novaka Đokovića, odmah je došao do dve brejk lopte, iskoristio prvu i stigao do vođstva.

 

Počinje meč

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading