FEDERER IMA FRKU OD ĐOKOVIĆA: Bolnog srca priznao da je NOVAK MNOGO IZNAD njega!

Autor: Republika

Sport

17.05.2021

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac Rodžer Federer je svestan da nije više u vrhunskom stanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer namerava da se vrati posle dva meseca na teren na turniru u Ženevi.

Pred izlazak na teren posle duge pauze i operacija kolena ističe da je svestan koliko su Đoković i Nadal odmakli:

- Naravno da postoje neizvesnosti. Nadal i Đoković su sada u jednoj kategoriji, a ja u drugoj. Posle desetak mečeva ću moći da kažem nešto više, ali trenutno ne bih želeo da igram protiv njih dvojice - bio je iskren Federer na konferenciji za medije.

- Kada budem zdrav, kada provedem dovoljno vremena na terenu, imaću više samopouzdanja i ponovo ću biti među najboljim igračima - izjavio je Federer.

Priznao je da je na turniru Dohi gde je izgubio u četvrtfinalu od Nikoloza Basilašvilija (6:3, 1:6, 5:7) bio zabrinut za svoj nivo igre u poređenju sa drugim igračima.

- Ipak, na treningu sam shvatio da sam spreman za igru. Tamo sam iznenadio sebe i sada se više fokusiram na igru na šljaci, nego na protivnike.

Pomenuo je i novi talas igrača:

- Generacija Medvedeva, Cicipasa i Zvereva ne stiče sve više iskustva. Nadal i Đoković su i dalje u vrhu. Za mene će povratak na njihov nivo biti dodatni izazov - dodao je Federer koji je poslednji pehar osvojio u Bazelu, pred kraj sezone u 2019. godini, dok na grend slem pehar čeka još od Australjian opena iz 2018.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading