NADALU UZALUD TRUD: Novak posle poraza saznao OHRABRUJUĆE VESTI

Autor: Republika

Sport

17.05.2021

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je izgubio 400 ATP poena posle mastersa u Rimu i poraza u finalu od Rafaela Nadala, ali je i dalje ubedljivo prvi na ATP listi sa 11.063 bodova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Drugi je Rus Danil Medvedev sa 9.793 bodova, dok je treći Rafael Nadal. Španac je ostao na istom broju bodova kao prošle sedmice (9.630) i nije dodatno ugrozio prvu poziciju Đokoviću.

Što se tiče ostatka Top 10 nije bilo nikakvih promena i u elitnom društvu redom su Dominik Tim, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov, Rodžer Federer, Mateo Beretini i Dijego Švarcman.

Srpski teniseri su pokvarili svoje plasmane u odnosu na protekli ponedeljak. Dušan Lajović je trenutno 40, Filip Krajinović 41, Miomir Kecmanović 47, a Laslo Đere 54. na svetu.

Naredni veliki izazov za najbolje tenisere sveta je Rolan Garos, drugi gren slem sezone koji startuju 30. maja. Rafael Nadal u Parizu će braniti 2.000 ATP bodova, a Novak Đokovića 800 manje, pošto je poražen jesenas u finalu od “kralja šljake”.

Sa druge strane, Danil Medvedev je prošle godine ispao već u prvom kolu Rolan Garosa i teoretski ima šanse da posle prestižnog turnira u Parizu smeni Đokovića na čelu ATP liste. Novaku je važno da odbrani bodove iz prošle sezone.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading