ĐOKOVIĆ OČIMA NE VERUJE: Radikalan potez organizatora Rolan Garosa pred početak turnira!

Autor:

Sport

12.05.2021

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori Rolan Garosa su doneli radikalnu odluku pred početak turnira koja će se sigurno dopasti svim teniserima posle godinu dana agonije koju im je priredio koronavirus!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Teniserima koji budu učestvovali na Otvorenom prvenstvu Francuske biće omogućen jednosatni dnevni boravak van hotelskog karantina!

Direktor Rolan Grosa Gi Forže dodao je da će igrači imati priliku "da odu na trčanje ili da uživaju u svežem vazduhu".

On je ocenio da su igrači izrazito svesni situacije vezane za pandemiju koronavirusa.

- Naš cilj nije da im stavimo ogrlicu i vežemo ih u hotel ili na terene Rolan Garosa- rekao je Forže.

Pandemija je ove godine pomerila datum početka turnira, sa 23. na 30. maj, dok je prošlogodišnje takmičenje održanao u septembru, sa do 1.000 gledalaca dnevno.

Na ovogodišnjem turniru očekuje se veći broj gledalaca, jer će ograničenja na nacionalnom nivou biti umanjena pre i za vreme takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Navijači stariji od 11 godina moraće da nose maske sve vreme na tribinama, dok će od 9. juna u zavisnosti od usvajanja zdravstvenog sertifikata od strane francuskih vlasti, morati da pokažu negativan PCR ili antigenski test ne stariji od 48 sati, potvrdu o vakcinaciji ili dokaz da su bili zaraženi i da su se oporavili od virusa.

Novitet će biti noćni mečevi na centralnom terenu, koji će se igrati do 9. juna, sa uključenim reflektorima i sa mogućnošću zatvaranja krova na stadionu.

Publike neće biti jedino 9. juna od 21.00, zbog policijskog časa.

Rafael Nadal će pokušati da se domogne 14. titule na pariskoj šljaci, u čemu će pokušatin da ga osujeti najboljteniser sveta Novak Đoković i osvoji drugu titulu u karijeri na prestižnom turniru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading