Dečko rijaliti-zvezda osuđen za dva pokušaja ubistva: Čabarkapa i njegova banda žrtve vezivali, mučili i opljačkali

Autor:

Hronika

12.05.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati prestupnik i kazanova iz beogradskog naselja Kaluđerica Aleksandar Čabarkapa (40) juče je u Višem sudu u Beogradu osuđen na 13 i po godina zatvora zbog iznude, iznude u pokušaju i dva ubistva u pokušaju, a reč je o krivičnim delima počinjenim zaključno sa 2013. U međuvremenu, Čabarkapa, kojeg u kraju gde živi zovu Bombaš zbog sklonosti da podmeće bombe, počinio je niz novih krivičnih dela koja nisu bila predmet postupka koji je vodila sudija Olivera Pajić. Čabarkapa je poznat i po vezi sa rijaliti-zvezdom Ljubom Pantović i njenom ćerkom Aleksandrom Subotić.

RepublikaFoto: e-stock/K. Mihajlović
Aleksandar Čabarkapa

Jučerašnja presuda je epilog dešavanja iz avgusta 2013, kada je Aleksandra Čabarkapu uhapsila Uprava kriminalističke policije sa još četvoricom muškaraca, koji su s njim, kao razbojnička grupa, u dužem periodu iznuđivali, tukli, maltretirali, pretili ubistvima, koja su u nekoliko navrata i pokušali, ali i vršili otmice i palili tuđu imovinu.

Pored Čabarkape, juče su na zatvorske kazne osuđeni njegovi saučesnici Milorad Radojčić i Nenad Slavić na po dve i po godine za pokušaje iznude, Vuk Mitić na pet godina zbog ubistva u pokušaju, dok je Novica Stanojkov oslobođen optužbe za iznudu u pokušaju.

RepublikaFoto: e-stock/I. DOBRIČIĆ
Ljuba Pantović i ćerka Aleksandra

Ćerki svoje devojke napravio bebu

Lokalni kriminalac Čabarkapa je u žižu javnosti dospeo kao dečko kik-bokserke i rijaliti-zvezde Ljube Pantović kada je tokom njenog učešća u rijalitiju TV Pink zaveo njenu maloletnu ćerku Aleksandru Subotić i napravio joj dete. Kasnije je i Subotićeva postala učesnica rijaliti-programa, te se i Čabarkapino ime često provlačilo kroz pisanje o sapunici iz Kaluđerice. Naime, Aleksandar Čabarkapa je, prema rečima bivšeg muža Ljube Pantović Karađorđa Subotića, iz osvete njemu i zbog njihovih neraščišćenih krimi-računa, prvo zaveo njegovu dragu, a potom i njegovu ćerku kada je imala samo 16 godina i ona je zatrudnela s njim. Čabarkapa je prijavljivan da je u više navrata postavljao eksploziv ispod automobila i kod kuće Karađorđa Subotića. Inače, kazanova iz Kaluđerice se pre nekoliko godina direktno iz Okružnog zatvora uključio u progam rijalitija "Parovi" kada je isprozivao Ljubu Pantović, Karađorđa Subotića i Kristijana Golubovića.

Osuđeni Čabarkapa i Mitić su još 2009. oteli biznismena Nebojšu Šarovića, kuma nekada žestokog beogradskog momka Andrije Draškovića, kojeg su gepekovali i odvezli na tajnu lokaciju, gde su mu navukli kapuljaču preko glave i naizmenično ga tukli i prskali sprejom po licu, ispitujući koliko novca ima u kući. Pucali su mu oko glave i govorili da su iskopali jamu u koju će ga baciti. U večernjim satima su ga ponovo ubacili u džip i zapretili mu da će mu oduzeti sve automobile i da će, ukoliko ih prijavi policiji, da plate nekom narkomanu 500 evra da ga ubije.

Čabarkapi i njegovoj novoj ekipi razbojnika tek predstoji suđenje za pljačkaški upad u kuću deviznog penzionera kod Loznice, gde je sa četvoricom saučesnika vezao, pretukao i mučio dvojicu muškaraca. Ovaj napad odigrao se 1. aprila ove godine u večernjim satima. Plen razbojnika bio je mršav, našli su i odneli samo 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara.

Slagali da su policajci koji traže migrante

Čabarkapa je 1. aprila ove godine u večernjim satima upao sa četvoricom muškaraca u kuću švajcarskog deviznog penzionera u selu Stupnica kod Loznice. Skriveni su čekali da domaćin ode i upali su u kuću, gde nisu očekivali da ima nekoga. Dvojici muškaraca koje su zatekli u kući predstavili su se kao policajci koji traže skrivene migrante. Ubrzo su savladali žrtve i nakon što su ih vezali zarobili su ih dok ne opljačkaju kuću.

- Zatekli su kućepazitelja (51) i vlasnikovog rođaka (43) i pretukli su ih, vezali im ruke i noge i od njih tražili da im kažu gde gazda krije pare. Potom su ih zarobili u tuš-kabini u kupatilu koje su zaključali. Sve vreme su ih udarali i tražili da otkriju gde je sef sa 200.000 i 300.000 evra, koliko su čuli da ima u kući. Odneli su samo siću - ispričao je izvor iz istrage.

Čabarkapa je još iste noći uhapšen u motelu u okolini Loznice sa još jednim saučesnikom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading