ĐERE OSTAO BEZ TROFEJA: Odlično krenuo i onda usledila NIZBRDICA!

Autor: Republika

Sport

11.04.2021

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Laslo Đere izgubio je finale Kaljarija od domaćeg tenisera Lorenca Sonega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Laslo Đere

Srbin je posle impresivnog izdanja u polufinalu poražen posle tri seta 2:6, 7:6(5), 6:4.

 

Đere je na Sardiniji cele sedmice briljirao, ali na kraju nije uspeo da savlada bolje rangiranog suparnika iz Italije, pošto je 57. na ATP listi a domaći igrač 34.

Sonego je postao prvi italijanski teniser posle 15 godina koji je podigao pehar na tamošnjem turniru

U ovom meču je najpe gospodario terenom Đere, otvorivši ga brejkom, a onda napravivši još jedan u uvodnoj deonici, da bi u drugom setu izveo preokret. Ne i dovoljan za brz završetak ove priče.

Sonego je, naime, poveo sa 4:1, a zatim je usledio furiozan nalet našeg tenisera. Najpre je izjednačio na 4:4, potom prokockao tri brejk lopte za vođstvo od 6:5, da bi u taj-brejku posle 2:3 u korist rivala - on poveo sa 4:3. Međutim, od narednih pet poena, Italijan je osvojio četiri i izborio treći set.Nakon što je bio na samo dva poena od titule (5:5 u taj-brejku druge deonice), Laslo Đere se dobro držao do petog gema, kada je "ispustio servis" nedugo nakon što je ispustio i reket prilikom jednog serviranja. Probao je odmah u narednom da vrati brejk, ali nije uspeo, pa je domaći igrač došao do 4:2, potom i 5:3.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading