POTVRĐENO: Užasna vest za Rafaela Nadala, čeka se Đokovićeva reakcija!

Autor:

Sport

04.04.2021

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoji velika mogućnost da se ovogodišnji Rolan Garos otkaže, a odluka je skoro izvesna!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Nakon najave predsednik Teniskog saveza Francuskeda da bi Rolan Garos mogao da bude odložen, to je potvrdila ministarka i sporta te zemlje Roksana Marasineanu.

Ona je izjavila da sport neće biti prioritet u tamošnjem društvu, usled borbe sa pandemijom koronavirusa koja ne jenjava.

- Sport neće biti prioritet u našem društvu. U razgovoru smo sa Francuskom teniskom federacijom kako bismo videli da li je nužno da promenimo datum Rolan Garosa. Iako je sport na visokom nivou u Francuskoj za sada očuvan, pokušavamo da maksimalno ograničimo rizike od širenja virusa u profesionalnom sportu, a situacija nikako nije dobra- rekla je Marasineanu za državni radio.

Prvobitno, Rolan Garos je trebalo da se igra od 23. maja do 6. juna.

Ali, Francuska je u subotu ušla u treću nacionalnu blokadu radi suzbijanja širenja koronavirusa, iako su profesionalni sportovi uglavnom pošteđeni.

Ovo će biti najveći udarac za rekordera u Parizu, Rafaela Nadala, a osvajanje ovog Gren slem turnira bi znatno uvećao šanse Novaka Đokovića u trci najboljeg svih vremena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading