SRAMAN VAPAJ BRITANCA U IME FEDERERA: Osporava Đokovićeve TITULE i poziva organizatore turnira na RADIKALAN POTEZ!

Autor:

Sport

26.03.2021

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federer se oduvek zalagao da se "ubrza tenis", a sada je dobio i saveznika.

Rafael Nadal i Novak Đoković

Britanac Greg Rusedski apelovao je na organizatore turnira da ubrzaju podloge kako bi se prekinula dominacija Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Bivši svetski broj 4 ocenio je da je njihovo usporavanje išli na ruku tzv. velikoj trojci, ali naročito Srbinu i Špancu, što je onemogućilo novom talasu igrača da se dokažu.

Mislim da je problem u tome što imate u jednoj eri trojicu najboljih svih vremena. Dok ne promene brzine podloga, to se neće promeniti. Podloge su srednje brzine, do srednje sporih. To je velikoj trojci dalo veliku prednost jer na svakom turniru na kom se pojave ne moraju previše da se prilagođavaju - ocenio je Rusedski, a kao ilustrativan primer iskoristio je Dubai.

Pogledajte Dubai prošle nedelje. Pobedio je Aslan Karacev. Bilo je mnogo iznenađenja u žrebu jer ste imali brzu podlogu i brze loptice. Dakle, potrebno nam je više varijacija.

On ipak dodaje da će mladi morati da se strpe još neko vreme keda je reč o osvajanju najvećih titula.

Razlika sada za ove igrače dolazeće generacije je što ne moraju da iz meča u meč pobede Rodžera, Rafu i Novaka da bi uzeli slem. Sve su bliži tome, ali problem je što je Australijan open oduvek bio Novakov turnir. Pobedio je devet puta. Rolan Garos, možete da napišete već sad ček Rafaelu Nadalu. Nijedan igrač ga neće osvojiti 13 puta. Ali Rubljov, Cicipas, Medvedev, oni kucaju na vrata - zaključio je Greg Rusedski.

Zanimljivo je da je slično mišljenje kao Britanac godinama imao i Rodžer Federer koji se protivio sporijoj travi na Vimbldonu, s obzirom na ofanzivan stil tenisa koji neguje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading