KAKO SU MU OVO DOPUSTILI? Federer BIRA mesto na ATP listi!

Autor:

Sport

20.03.2021

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac Rodžer Federer povlašćen u "belom sportU".

Švajcarac Rodžer Federer

Potpredsednik nemačkog saveza Drik Hordorf izjavio je kako je trenutni sistem bodovanja na ATP listi sastavljen tako da Švajcarac Rodžer Federer može da bira koji će biti na listi.

- Mnogi imaju problem da shvate kako funkcioniše sadašnji ATP sistem rangiranja. Sve je zapravo jednostavno. Rodžer Federer može da bira koji će da bude na ATP listi bez da odigra ijedan meč! Rodžer se nalazi u veću igrača i to ga čini srećnim – napisao je Nemac, pa se osvrnuo i na Nadala:

- Nadal je srećan jer će moći tri godine da zadrži bodove. Gle čuda i on je u veću igrača.

Nemački fukncioner, koji je u više navrata osuo "drvlje i kamenje" na ATP dotakao se i Novaka Đokovića, najboljeg na planeti.

- Đokovića sistem ne interesuje. On je prvi i šta ga briga ko je iza njega. Tako da je i on srećan – objasnio je legendarni Nemac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Suvereni vladar svetskog tenisa - Novak Đoković

Podsetimo, Nole je početkom marta pretekao upravo Rodžera po broju nedelja na čelu ATP liste, a zbog plasmana Švajcarca glas su podigli mnogi igrači, pa i njegov miljenik Aleksandar Zverev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
vasilim

21.03.2021 07:52

Još da uvedu da se Federeru računa beneficirane nedelje na prvom mestu i biće zadovoljan. Ali.... tu je Nole!