KAKVA JE TO PREVARA?! Teorije zavere šire se belim sportom, POGLEDAJTE KAKO "NAMEŠTAJU" FEDERERU!

Autor:

Sport

23.03.2021

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer definitivno više nije veliki šampion kakav je nekada bio, ali neki, poput Jevgenija Kafeljnikova, možda i preteruju sa svojim kritikama upućenim na računa Švajcarca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Posrnuli teniski džin Rodžer Federer

Nekadašnji prvi reket sveta govorio je o Federerovim šansama da osvoji Vimbldon, pa je istakao jednu od svojih "teorija zavere" o tome kako bi Rodžer mogao do pobede, pošto je uveren da to više ne može svojom veštinom.

Federer, osmostruki šampion na terenima "Ol Ingland Klaba", vratio se nedavno u Dohi posle više od godinu dana pauze i izgubio je od Nikoloza Basilašvilija u drugom kolu.

- Jedini način da Federer osvoji Vimbldon jeste ako agronomi u Ol Ingland Klabu naprave travu kakva je bila osamdesetih i devedesetih godina, tako da on može da igra servis-volej - napisao je Kafeljnikov na Tviteru.

Nije jedini koga brine pad u Federerovoj formi, pošto je čak i njegov zemljak Mark Rose rekao da bi Rodžer trebalo da odigra što je moguće više mečeva na šljaci.

- Rodžer je uvideo da nije dovoljno fizički spreman. Biće interesantno videti ga kako igra na šljaci, to će mu osigurati da se bolje spremi – Vimbldon se više ne osvaja servis-volejom, već s osnovne linije. Ako hoće da osvoji Vimbldon, moraće da pobedi Đokovića, Nadala ili druge igrače iz top 10. Prethodno se s njima može sresti jedino na šljaci - istakao je Rose.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Može li još uvek Švajcarac da parira Noletu i mladim lavovima?

Daren Kejhil, sadašnji trener Simone Halep, smatra takođe da bi Federer trebalo da igra na šljaci, ali jedan-dva turnira.

- Saglasan sam s time da bi podloga (na Vimbldonu) morala da bude brza za njega. US open i Australijan open bili su brži od uobičajenog, a možda i trava bude drugačija nakon što se priprema dve godine. Videćemo - smatra Kejhil.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer i Đoković

Vimbldon je ove godine na programu od 28. juna do 11. jula, ali šta možemo da očekujemo od posrnulog šampiona, i hoće li moći da pruži otpor našem Noletu i talasu mladih nada koje su poslednjih godina preplavile beli sport?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading