Neverovatna priča iz Đokovićevog stručnog štaba: Pogledajte ČEGA su se Đokovićevi treneri NAJVIŠE PLAŠILI!

Autor:

Sport

17.03.2021

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marjan Vajda i Goran Ivanišević govorili su o svom najuspešnijem učeniku uoči Mastersa u Majamiju, gde su otkrili šta ih je najviše plašilo tokom Noletovog strmoglavnog leta ka vrhu teniskog sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đokovićevi treneri, Marjan Vajda i Goran Ivanišević

Svetski broj jedan u tenisu Novak Đoković naredne nedelje izlazi na teren prvi put nakon što je podigao rekordni deveti pehar na Australijan openu.

Pred početak masters turnira u Majamiju (24. mart- 4. april) o uspehu srpskog asa za "Ekspres" su govorili njegovi treneri Marjan Vajda i Goran Ivanišević.

Iako je jedna od prvih asocijacija na Noleta njegova čuvena izjava o tome kako je kao dečak sanjao o prvom mestu, bivši slovački teniser otkrio je da kada je počeo da radi sa Đokovićem to nije bio primarni cilj.

- U početku, kada sam krenuo da radim sa Novakom, nije rekao da mu je prva želja da bude broj jedan. Uvek sam naglašavao da je morao da radi naporno i mnogo da vežba da bi stigao do cilja. Istina je da je potrošio mnogo znoja i bio strpljiv, razvijajući svoju igru, često u bolovima i velikim naporima, kada nije verovao da će biti prvi, posebno zbog tog perioda između 2006. i 2011. godine - objasnio je Vajda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković i Vajda

Prekretnica se dogodila upravo 2011. kada je srpski as dospeo na vrh belog sporta. Njegov trener ne krije da je tada bio srećan koliko je bio i uplašen, jer je mislio da će Novak da stane kada ostvari san.

- Uvek sam verovao u taj lagan, postepen rad koji će da unapredi njegovu igru, sve do tog momenta kada je i sam došao do tog željenog nivoa, kao te 2011. kada je imao stvarno neverovatnu sezonu. Pošto je na Vimbldonu te godine postao broj jedan, promenio mu se i život, ali bio sam zabrinut da će doći u onu tačku kada će reći, ok, dostigao sam svoj san. To se nije desilo i sada dominira tako što pobeđuje Federera i Nadal što je bilo gotovo nemoguće na početku - istakao je teniski sručnjak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sila je Srbin, ali i stručni štab imao je svoj udeo

U Đokovićev uspeh Vajda ne sumnja, naveo je da sve zavisi od zdravlja, a da motivacije ne fali.

- Fizički je jači, promenio je način ishrane, uveo dijete, promenio svoje navike kada je reč o treniranju. Ako ostane zdrav, znam da će da obori još rekorda, jer je veoma motivisan - zaključio je Vajda.

Drugo važno ime za Noletovu karijeru je Hrvat Goran Ivanišević koji je uz našeg tenisera od 2019. godine.

Ivanišević sebe smatra boljim trenerom zbog Novaka i baš kao i Vajda veruje da prvi reket sveta može još toga da ponudi.

- Sa Novakom, svaki dan se odnosi na napredak, on stalno nastoji da bude bolji i kad vidim sve te sjajne rezultate, shvatim da i mene to čini boljim trenerom. Naravno, to nije lako, ima mnogo uspona i padova, pritiska, jer za njega finale nije dovoljno dobro. On stremi rekordima, a kada hoćete da pobeđujete, pod enormnim ste pritiskom. Ipak, bez tog pritiska, život je dosadan - objasnio je nekadašnji šampion Vimbldona za "Ekspres".

RepublikaFoto: Starsport
Ivanišević sa prvim reketom sveta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading