MA, KAKVIH 311 NEDELJA: Švajcarci zaista nemaju STIDA! Žestoko PONIZILI Đokovića, a Federer po njima ostao GOAT?!

Autor:

Sport

08.03.2021

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković pretekao Rodžera Federera u najvažnijoj trci za prestižno priznanje najboljeg igrača u istoriji tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer i Novak Đoković

Srpski teniser Novak Đoković od poneddeljka je rekorder po broju nedelja na vrhu ATP liste, a činjenica da je srušio Rodžera Federera propisno je zabolela Švajcarce.

Naime, tamošnji portal "Blik" objavio je tekst u kome se veličaju Federerova dostignuća i navode parametri po kojima je on još uvek najbolji igrač u istoriji "belog sporta".

Federer još može da lovi Džimija Konorsa. Amerikanac je tokom karijere odigrao 1.557 mečeva i dobio njih 1.274. Osvojio je 109 trofeja. A Federer? On je broj 2 u ovoj kategoriji i ima dobre šanse da obori rekord. Ovaj 39-godišnjak je sakupio 103 titule do sada, odigrao 1.513 mečeva i proslavio 1.242 pobede - piše "Blik".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Uzdižu Rodžera - najčitaniji švajcarski portal snažno podržao Rodžera

Isti portal navodi da još uvek Federer može da postane najstariji osvajač Grend slema, pošto rekord za sada drži Ken Rozvol, koji je imao 37 godina, dva meseca i jedan dan kada je osvojio poslednji Australijan Open 1972. godine.

U tekstu se zaključuje da je "Fedeks" neprikosnoven i zbog osam osvojenih trofeja na Vimbldonu, što je zaista rekord, a oni ga smatraju za vredniji Grend slem od ostalih. Primera radi, Đoković je u Londonu pet puta podizao pehar, ali će Srbin pokušati da nadmaši Federera i Nadala po broju ukupnih titula na najvećim turnirima...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading