JA SAM ZA NJIH PIT SAMPRAS LIČNO! Bestidni Federer žestoko PONIZIO Noleta i Rafu! Neverovatan je...

Autor:

Sport

07.03.2021

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer ponovo u centru pažnje svetske javnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Švajcarski teniser Rodžer Federer

Švajcarac Rodžer Federer dao je još jednu u nizu prepotentnih izjava, a čini se da je ovoga puta prevazišao samog sebe, bar iz dva razloga.

Najpre, on je sebe uporedio sa Pitom Samprasom, kao "referencom", odnosno vrhunskom teniskom veličinom, bar do pojave "velike trojke", čime je pokušao da ponizi Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Dalje, osvajač 20 Grend slem titula je bio i evidentno neiskren, s obzirom da je poručio da Nole i Rafa više žele priznanje najboljeg u istoriji, jer njemu nije toliko stalo do toga.

Mislim da je to dobra, interesantna debata. Neverovatno je to što su Novak i Rafa uradili u poslednje vreme, nemaju ni oni više baš 25 godina, a u stanju su da pobeđuju. Novak opet u Australiji, Rafa ponovo u Parizu. Deluje kao da su na vrhuncu i to je sjajno za tenis. Više brinem o svojoj igri i svom zdravlju nego o rekordima - rekao je Federer.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer prešao granicu - kako će reagovati Nole i Rafa?

Švajcarski teniser poručuje da je obaranjem Samprasovog rekorda ostvario svoje ciljeve, dok Đoković i Nadal to tek treba da učine, kada nadmaše njega?!

- U ovom momentu je ta trka možda važnija njima nego meni. Za mene je bilo vrlo važno da izjednačim rekord Pita Samprasa i posle da ga prestignem. Kada se rekord obori, onda samo želite da date sve od sebe posle, što sam i ja pokušao. Za njih dvojicu sam možda ja referenca kao što je Pit bio za mene. U drugačijoj sam situaciji, voleo bih da zadržim sve rekorde, ali rekordi i postoje da bi se obarali. Oni su nestvarni, svi to znamo, nadam se da će nastaviti i da će uraditi sve što žele, da mogu da se osvrnu i da se ne kaju ni zbog čega kad završe karijeru – to je ono što sva trojica želimo i ako je tako, mirno ćemo spavati - zaključio je Rodžer Federer.

Podsećanja radi, Švajcarac se na teren vraća na turniru u Dohi koji počinje u ponedeljak, 8. marta, posle pauze koja je trajala više od godinu dana zbog dvostruke operacije kolena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nole legenda

07.03.2021 18:28

Nole je naš ponos i nesto najlepše što predstavlja Srbiju, ali ako je istina da je Federer oborio Samprasov rekord on je izneo istinu, šta tu ima loše još veća motivacija za Noleta

Coya

08.03.2021 10:29

Mislim da pisac ovog članka zbog senzacionalizma karikira Rodžerove reči...čovek ništa loše nije rekao, naprotiv, odao je priznanje i našem Noletu, ali i Nadalu. Urednici, novinari, prestanite da Novaku pravite neprijatelje bez potrebe, ako Bog da, Novak će uskoro biti i po GS titulama najveći, siguran sam, tako da nema potrebe da pišete ovakve gluposti...