NA OVAKVOM "MASTERKLASU" BI MU I ĐOKOVIĆ POZAVIDEO: Dušan Lajović REŽIRAO ŠOK GODINE, pa ZAGRMEO pred Hrvata!

Autor:

Sport

03.03.2021

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danil Medvedev, sada već 3. reket sveta i čovek koji je sa Rusijom oteo Srbiji titulu na ATP kupu, "kažnjen" je od strane fenomenalnog Dušana Lajovića!

RepublikaFoto: starsport
Dušan Lajović šokirao je Medvedeva u prvoj rundi turnira u Roterdamu!

Najpre je naš Nole osvetio poraz u dresu Srbije u finalu Australijan opena, a sada je i Lajović došao do osvete na startu turnira u Roterdamu. 

Velik je ulog bio za Rusa, da je osvojio ovaj turnir prestigao bi Nadala na 2. poziciji na ATP listi, ali mu je 27. teniser sveta stao na put, pobedivši rezultatom 7:6, 6:4.

Znao je Lajović šta ga čeka, pa je do samo pratio plan.

Pre svega mislim da sam bio fokusiran od početka meča. Pokušavao sam da me ne dotakne to što Danil ima dobre udarce i servise, znao sam, ako ih budem dobro vraćao, da ću imati šanse, što se i desilo. Uspeo sam u prvom setu malo da menjam ritam, isto tako i da ostajem na osnovnoj liniji, da mu ne dam prilike da me napadne - istakao je nakon meča.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Posebno je zadovoljan igrom u drugom setu.

- U drugom setu je Danil pomalo ostao bez rešenja, kao da nije znao šta treba da radi na terenu, nije lako igrati pod pritiskom. Malo je "pukao" pred kraj drugog seta, pre svega zato što je na njega uticalo to što nije uspevao da odigra ono što je želeo - objasnio je srpski teniser.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvo Đoković na "Hepi" slemu, a sada Lajović - Medvedev posle pobede na ATP kupu nema sreće protiv Srba

Bizarni uslovi u dvorani nisu olakšali situaciju, ali je Dušan svestan stanja u svetu.

- Pogotovo je ta tišina neobična u dvorani, nije nam lako. Mali je prostor, bez publike i energije nije lako igrati, svi se muče. Ipak, svi se borimo, igramo i čekamo pravi trenutak, da se stvari promeme na bolje - zaključio je Dušan Lajović nakon najvećeg šoka u dosadašnjem toku 2021.

Srpski teniser će u drugom kolu igrati sa Bornom Ćorićem koji je bio bolji od domaćeg tenisera Botika Van den Zandsulpa (6:4, 7:6).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading