IVANIŠEVIĆEVE REČI LEDE KRV U ŽILAMA: Doktori SAVETOVALI Novaku da ODUSTANE, ali Srbin je jak kao STENA!

Autor:

Sport

02.03.2021

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvat opisao kako je Đoković osvojio Otvoreno prvenstvo Australije.

RepublikaFoto: Starsport
Goran Ivanišević i Novak Đoković

Trener Novaka Đokovića Goran Ivanišević otkrio je sa kakvim se problemima zbog povrede suočavao prvi reket sveta Novak Đoković na nedavno završenom Australijan openu.

– Uli (Ulises Badio, Novakov fizioterapeut) je stvarno čudotvorac. Na svom stolu bi svaki put uspeo da ga spremi, uzimao je i tablete protiv bolova, nije trenirao između mečeva, tako da je zagrevanje onda pred mečeve bilo malo duže. Ipak, ništa od toga ne bi vredelo da Novak nije tako mentalno jak. Nikada nisam upoznao stenu kao što je on, mislim da je jedan od najčvršćih sportista na svetu, ne samo tenisera. Kada ga svi otpisuju, on nekako nađe novi izvor energije i vidim koliko truda ulaže u to i koliko komplikovano može da bude – rekao je Ivanišević za “Sport klub”.

Bivši šampion Vimbldona je podvukao da Nole nije želeo da odustane u Melburnu, uprkos savetima doktora.

– Posle povrede, bio sam tu kada su mu doktori rekli šta se dogodilo i koji su rizici ako nastavi da igra. Rečeno mu je da bi moglo da se pogorša, ali on je doneo svesnu odluku i rekao: “Uradiću šta god je potrebno da osvojim ovu titulu“. Držali smo se istog rituala svaki dan, sve se vrtelo oko terapije i na kraju je u poslednja dva meča osećao minimalni bol, pogotovo u poređenju s duelima s Raonićem i Zverevom.

Najviše Gorana Ivaniševića oduševljava mentalna snaga Srbina. Novak je mnogo jak.

– Novak je jednostavno jači od svih i ljudima je to teško da prihvate. Njegov um je toliko jak, veruje u svoje mentalne vežbe, u metode opuštanja, time je uspeo i da umanji bol koliko god je to fizički bilo moguće. I uz pomoć tableta protiv bolova takođe. Novak je isključivo bio koncentrisan na titulu od trenutka kad je kročio u Australiju. Sad ima 18 grend slem titula, verujem da će Rafa uzeti barem još jedan Rolan Garos, tako da je bilo važno da Novak održi korak. Trka je otvorena i biće zanimljivo.

Podsetimo, Đoković je osvojio devetu titulu na Australijan openu, odnosno 18. Grend slem u dosadašnjem toku karijere.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading