UPOZNAJTE ASLANA KARAČEVA: Rusi ga ukrali Izraelu, nikada nije igrao pet setova, u ravni je sa Mekinroom, A SADA NAPADA NOLETA NA AO!

Autor:

Sport

17.02.2021

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniska čuda previše se retko dešavaju, ali kada se dese, zaista su čuda!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aslan Karačev možda nije poznat, ali jeste pretnja po Novaka Đokovića!

Takvo jedno je izbijanje Aslana Karačeva u sam vrh svetskog tenisa. Mladi Rus šokirao je svet plasiravši se u polufinale Australijan opena, ali ga tamo sada čeka okršaj sa svetskim brojem jedan, koji za njega nije ni čuo!

Novak Đoković pregazio je na putu ka ovoj fazi takmičenja Miloša Raonića, Tejlora Frica i Aleksa Zvereva, dok se 114. teniser sveta izborio sa Aleksom Milerom, Meksom Purselom i Brendonom Nakašimom u kvalifikacijama, pa Švarcmana, koji je deveti na svetu, Ožea-Aljasima koji je 19 , pre nego što je u 4. rundi šokirao Grigora Dimitrova i prijatno iznenadio planetu.

Nole možda nije ni čuo za Karačeva, ali će posle ovog turnira svet bez sumnje biti bolje upoznat sa najbolje skrivenom tajnom ruskog tenisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aslan Karačev protiv Grigora Dimitrova

On je inače postao deo istorije, pošto je prvi čovek u eri Opena koji je stigao do polufinala na svom debiju.

Većini je bio tajna, ali Danilu Medvedevu nije, već ga je na ATP kupu, koji je Rusija osvojila, nazvao njihovim tajnim oružijem.

Sada će to oružije morati da se suprotstavi nuklearnoj sili kakva je Đoković, pa smo odlučili da vam otkrijemo poneku informaciju o enigmatičnom Aslanu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aslan Karačev na AO

Osim što je postao deo istorije plasmanom na debiju, uz brata Džona Mekinroa, Patrika, najgore je rangirani teniser u istoriji koji je nastupao na polufinalu Australijan opena. 

U prevodu, već 30 godina, od te 1991, niko rangiran 114. ili niže nije postigao ono što Karačev jeste.

Nije tu kraj, već je najgore rangirani teniser na bilo kom Gren slemu još od 2016. i Martina del Potra koji je tada stigao do poslednji osam na US Openu kome je pošao od ruke ovakav podvig.

Prvi je od 2011. i Bernarda Tomića, sada glorifikovanog dečka po*no glumice, koji je kao kvalifikant dostigao ovakve visine.

Prvi je, prvi, prvi, ali nije sve u prvencima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mladi Rus opako preti da iznenadi Noleta

Karačev se svojski trudi da dostigne svoj cilj već godinama, pa još više greje srce pomisao da je on već deset puta pokušavao, i nije uspevao, da se kvalifikuje na Gren slemove, što je dokaz da se upornost isplati.

Nove su mu i pobede nad velikanima belog sporta, pošto je pre Dimitrova i Švarcmana jedino Tenisa Sandgrena iz Top 50 na ATP listi savladao.

Nikada pre, do meča sa Feliksom Ože-Aljasimom, nije igrao pet setova, pa će mu to iskustvo protiv Kanađanina i te kako značiti u nastavku karijere.

 

 

 

Za kraj, ni privatni život Aslana Karačeva nije ništa manje fascinanatan, pošto su se dve setske sile "pobile" oko njega. Iako je rođen u Vladikakvazu, sa tri godine otišao je da živi sa majkom u Izraelu, odakle je ona. Sa 14 godina se vratio u Rusiju, i to zato što su Izraelci, zamislite, odbili da finansiraju njegovu tenisku karijeru.

Možda su Izraelci napravili najveću grešku u svojim životima, posebno kada se uzme u obzir koliko su loši u tenisu, ali je Rusija dobila potencijalnog svetskog šampiona, a ako savlada Novaka Đokovića, možda i novu planetarnu senzaciju!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading