SENZACIJA PRED NASTAVAK AO: Đokovićevi navijači ZABEZEKNUTI, ŽESTOKI RIVAL STAO U ODBRANU SVETSKOG BROJA 1!

Autor:

Sport

15.02.2021

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal možda sa Novakom Đokovićem na terenima širom planete već godinama vodi rat za ratom, ali kada su Srbina napali zbog toga što "folira povredu", "El Toro" je osetio potrebu da odbrani kolegu.

Rafael Nadal stao je uz Đokovića posle gnusnih optužbi na račun prvog reketa sveta

Nadal se plasirao u četvrtfinale turnira u Melburnu, pošto je savladao 17. igrača planete sa 6:3, 6:4, 6:2 za dva sata i 18 minuta igre. Iako je pred početak Australijan Opena imao problema sa povredom leđa, drugi teniser sveta je sva četiri meča dobio maksimalnim rezultatom.

- U prvom setu sam pokazao svoju najbolju igru do sada. To je normalno jer sam mogao da treniram dva dana zaredom. Nisam trenirao normalno poslednjih 19 dana, ali juče sam počeo više da radim, a onda sam zabeležio važnu pobedu - rekao je Nadal.

- Napravio sam korak napred. Potrebno je da napravim još jedan protiv Cicipasa. Teško je sada reći koliko sam daleko od svoje najbolje igre. Stvari se u sportu menjaju brzo - nastavio je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadala u sledećem krugu čeka Stefanos Cicipas

Tada se osvrnuo povredama, njihovoj težini, i načinu na koji se teniseri nose sa njima. 

Đokovića su optužili da povredu mišića abdomena koju tvrdi da ima "folira", pa je pobed protiv Raonića u četiri seta bila znak da pokušava da nadmudri svoje protivnike.

Nadal se uopšte ne slaže sa tim, već ističe svoje iskustvo kako bi ga uporedio sa Đokovićevim i dokazao da je u tenisu teško lažirati povredu.

- Zavisi od prirode povrede. Na primer, US Open 2009. godine sam počeo povređen. Stigao sam do polufinala i izgubio sam od Del Potra. Posle toga je povreda bila još gora. Znači da nisam pametno postupio… Takođe, zavisi kakav je raspored posle tog turnira. Ja sam tada morao da napravim pauzu od mesec dana ili tako nešto. Potrebno je naći balans. Ali u ovoj fazi karijere, verovatno ne bih igrao jer je sreća za mene važnija od prilike da pobeđujem. U toj situaciji, ako stvarno imate fizičke probleme, nećete pobeđivati. Ako osećate bol, ali vas on ne ograničava toliko, onda možda nađete način. Ali ako stvarno, stvarno imate povredu, nemoguće je osvojiti ovakav turnir - smatra "El Toro".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Time je Nadal ukazao na to da bi samo lud čovek pokušavao sa povredom ozbiljnosti poput Đokovićeve da osvoji neki Gren slem, ali svi Srbi su pomalo ćaknuti, pa i sa nama Nole.

Srbin, sa druge strane, ne krije želju da po 9. put osvoji titulu na "Hepi" slemu, makar morao da igra sa sve gorom povredom, što je znatno impresivnije nego bedni pokušaj "spinovanja" stranih medija kako se folira.

Španac u Melburnu nastoji da dođe do 21. Gren slem titule, kojom bi se osamio na vrhu večite rang liste.

- Igram tenis, uživam u tome. To je ono što je najbitnije. Naravno da je osvajanje Gren slem titule veliki motiv, u to nema sumnje. Ono što sam rekao je da nisam opsednut time. Ambicija je važna, ali mora biti zdrava. Ako ste previše ambiciozni, onda postanete frustrirani kada ne ostvarujete ono što želite. Nikada nisam pristupao na taj način sportu. Ja uživam, trudim se da igram najbolje što mogu i to je to - zaključio je Rafael Nadal.

 

Nadal će se za polufinale boriti sa Stefanosom Cicipasom, pa ako sudbina bude tako htela, možda sa velikim rivalom ponovo odmeri snage u finalu Australijan opena, a do tada raduje solidarnost između najprominentnijih predstavnika "belog sporta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading