ŠTA BISMO MI BEZ NOVAKA? Đoković POSLE čudesnog PREOKRETA ostavio Srbiju u životu!

Autor:

Sport

05.02.2021

04:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je savladao Aleksandra Zvereva sa 2:1 (6:7, 6:2, 7:5) posle preokreta u drugom singl meču između Srbije i Nemačke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta je tako izjednačio rezultat u meču Srbije i Nemačke na 1-1, što znači da će dubl odlučivati o putniku u polufinale ATP kupa.

Bila je ovo veoma iscrpljujuća borba, ali je Novak uspeo da sačeka svoju šansu, uprkos sjajni servisima rivala.

Prvi set je bio veoma izjednačen, a igrači na riternu gotovo da nisu imali nikakvih šansi. Brejk lopti nije bilo ni na vidiku – Novak je bio nešto bolji u razmenama, a Saša, kada se radi o servisima. Ovaj period jednostavno je morao da bude rešen u taj-brejku. Njega je bolje otvorio Đoković, koji je napravio prvi mini-brejk. Ali, tu je naprosto stao. Napravio je dve greške iz forhenda, dobar momentum je iskoristio Nemac, stigao do četiri vezane set lopte. Drugu je iskoristio i nakon 56 minuta igre poveo sa 1-0 u setovima.

Početak drugog bio je identičan kao i čitav prvi set – serveri su bili neumoljivi. Ipak, Novak je u petom gemu stigao do brejk lopte, nakon duple greške Zvereva. Usledio je dobro poznati ritern srpskog tenisera i prvi brejk na meču. Potvrdio ga je u narednom gemu, da bi u sedmom napravio još jedan – sjajnim lobom. Drugi set je okončao furiozno i rešio ga u svoju korist, 6:2.

U odlučujućem je mnogo više pretio Novak, ali falila je brejk lopta, sve do devetog gema. Iskoristio ju je odmah, potvrdio brejk i činilo se da će to biti dovoljno za meč. Ipak, Zverev je odgovorio u poslednjem trenutku, napravio ribrejk, ali u narednom gemu ponovo popustio. Novak ovu drugu šansu nije propustio, potvrdio je brejk i to je značilo dobijen meč.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading