SRBIJA NA RUBU ELIMINACIJE: Lajović SJAJNO krenuo, pa izgubio od Štrufa!

Autor:

Sport

05.02.2021

01:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 6:4) od Jana Lenarda Štrufa u prvom singlu duela Srbije i Nemačke.

RepublikaFoto: Starsport
Dušan Lajović

Duci je mnogo bolji bio na početku meča, osvojio je prvi set, bio blizu brejka u drugom, ali na kraju nije uspeo da stigne do važne pobede.

U odlučujućem setu pojavili su se i problemi sa žuljevima, Štruf je održavao visok nivo igre i na kraju slavio, stoga će Novak Đoković morati da savlada Aleksandra Zvereva kako bi Srbija i dalje imala šansu za plasman na polufinale.

Početa prvog seta bio je veoma izjednačen i igrači su rutinski čuvali svoj servis. Prvi je poklekao Štruf, u šestom gemu, kada je Lajović prvo odličnim bekhend pasing-šotom obezbedio brejk loptu, a onda i sačekao grešku iz istog udarca svog rivala.

Lajović je brejk potvrdio uz dosta muke, suočavajući se sa brejk loptom. Štruf je potom uspešno rešio gem u kojem je servirao za ostanak u prvom setu, da bi u narednom stigao do nove brejk lopte za povratak. Međutim, Lajović je rizikovao sa bekhend paralelom – i isplatilo se. Usledio je as, a onda i nova neiznuđena greška Štrufa i Duci je osvojio prvi set sa 6:3 posle 34 minuta igre.

Lajović je nastavio sa dobrom igrom, pa je u trećem gemu drugog seta imao tri vezane brejk lopte, ali ih je Štruf sve spasao na volšeban način i kasnije osvojio gem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jan Lenard Štruf

Srbin je i u sedmom gemu propustio brejk šansu, a kazna je stigla već u narednom. Štruf je uradio ono što Lajović nije, stigao je do brejka i poveo sa 5:3. Lako je potom osvojio gem na svoj servis i izjednačio na 1:1 u setovima. 

Lajović je pred start trećeg seta zatražio i medicinski tajm-aut zbog problema sa žuljevima na desnom stopalu. Primetan je bio pad, ali je nekako uspevao da izdrži na startu odlučujućeg seta i spasi brejk loptu. U završnici je ipak došlo do razmene brejkova, a kao uspešniji iz dvoboja je izašao Štruf, koji je slavio posle dva časa igre i velike borbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading