TRESE SE PLANETA: Đoković ili Nadal? Američka velika LEGENDA otkrila ko osvaja Australijan open!

Autor:

Sport

28.01.2021

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dao odgovor na goruće pitanje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Legendarni Amerikanac Džim Kurijer isjavio je da je prvi reket sveta Novak Đoković veliki favorit za osvajanje pehara na Australijan openu, ispred Španca Rafaela Nadala.

Ipak, Amerikanac ne veruje da će čuvena "velika trojka" trijumfovati na sva četiri Grend slema ove sezone, jer su i ostali igrači iz vrha ATP liste pokazali napredak.

U 2021. godini neko van tog famoznog kruga velikih igrača će osvojiti titulu. Ne verujem da će stara garda uzeti sve grend slemove kao što su to činili prethodnih godina. Ipak, očekujem da neko iz stare garde, Novak ili Rafa, osvoji Australijan open, dok je kod teniserki sve mnogo otvorenije - rekao je Kurijer.

RepublikaFoto: TANJUG/V:THIAN
Kurijer i Novak

On Noletu daje prednost jer je u najviše navrata pokazao da je najbolji na Otvorenom prvenstvu Australije.

Novak je svakako najveći favorit, imajući u vidu to koliko je puta osvajao trofej i koliko je dobro igrao prošle godine. Odmoran je, spreman, imao je mogućnost da u Adelejdu trenira u punom kapacitetu i čeka ga u petak dobar meč sa Sinerom na egzibiciji. Ima sve spremno. Ipak, stariji igrači se ne podmlađuju, tako da će i ovi mlađi imati svoje prilike. Mogu da zamislim da će biti iznenađenja na nekim drugim turnirima - zaključio je Kurijer za "Wide World od Sports" radio.

Teniseri u Australiji danas izlaze iz karantina, a početak prvog ovosezonskog slema zakazan je za 8. februar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading