Masters London: Dimitrov "slomio" Tima posle velike borbe

Autor:

Sport

13.11.2017

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bugarski teniser Grigor Dimitrov savladao je u prvom kolu Mastersa u Londonu Austrijanca Dominika Tima rezultatom 2:1 (6:3, 5:7, 7:5). Bugarin je slavio nakon skoro čitavih dva i po sata igre i posebno je pohvalio atmosferu londonskoj "O2 areni".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dimitrov napravio dobar start u Londonu

Ovo je 26-godišnjem igraču debitantski meč za Završnom mastersu nakon skoro deset godina u profesionalnom tenisu.

Osim plasmana na turnir u Londonu, Dimitrov godinu završava na svom najboljem, šestom mestu. Međutim, njegovoj prvoj pobedi u velikoj meri je doprineo i prvi servis Dominika Tima u prvom setu. 

Bugarinu je bio dovoljan jedan brejk u šestom gemu posle čega je četvrti igrač planete uspeo da nakratko zapreti Bugarinu ali ne i da mu oduzme servis pa je prvi set okončan sa 6:3. 

U drugom se Tim vratio. Nekoliko gemova se u tom setu igralo na razliku, a odlučujući udarac je zadao austrijski igrač u 12. gemu kada je oduzeo servis Dimitrovu i brejk loptu ujedno pretvorio u set za 7:5. 

Dimitrov tu nije posustao, do kraja je osvojio ukupno 24 vinera, a deo njih mu je pomogao da još dva puta napravi brejk u trećem setu, što je uz jedan pretrpljen bilo dovoljno da pobedi i bar trenutno se nađe na čelu grupe u kojoj su pored njega još i Rafael Nadal i David Gofan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading