Sampras hvali Federera: TAKAV TENISER SE POJAVI JEDNOM U 50 GODINA!

Autor:

Sport

12.11.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najvećih tenisera u istoriji ovog sporta Pit Sampras ne boluje od sujete kao neke bivše teniske legende. Amerikanac kaže da je Rodžer Federer unikat koji se pojavljuje jednom u najmanje 50 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer već odavno spada u red teniskih legendi

Sjajni Švajcarac je već odavno prestigao Samprasa po broju titula na najvećim turnirima (19-14), a tu prednost će moći da dodatno popravi, pošto planira da igra i u narednoj sezoni.

Sve ovo razlog je za divljenje, pa tako ni Sampras nije propustio priliku da iskaže oduševljenje svim onim što je postigao 36-godišnji Federer.

- On i dalje igra na visokom nivou. Čak je dodatno napredovao. Dodao je agresivnost svojoj igri, ulazi u teren i dodaje novîne. Fizički i mentalno, održati se u tim godinama i želeti da budeš na terenu, to je neverovatno - rekao je Sampras za sajt Vimbldona.

Sampras kaže da sa ovakvom reputacijom popularni "Fedeks" ima pravo da sam odlučuje na kojim turnirima će učestvovati, a koje će da preskoči, ma koliko se organizatori bunili.

- Još je srećan jer troši vreme na to. Rodžer je jedno od onih 'čuda prirode' koja se pojavljuju svakih pedesetak godina. Bio je vrlo pametan sa svojim kalendarom i nije se preforsirao. Igrao je dovoljno da održi svežinu - kaže Sampras.

"Pistol Pit" kaže da nije ni mogao da nasluti u igračkim godinama da će se pojaviti plejada tenisera koji će sustići i prestići njegov rezultat u karijeri.

- Imate trojicu momaka koji su međusobno osvojili 47 Gren slemova i ta činjenica vas oduva. U mojoj generaciji je definitivno to bilo raširenije među igračima i nismo imali tri igrača dominantna kao što Rodžer, Rafa i Novak jesu ovako dugo - objasnio je Sampras.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading