AUSTRALIJANCI "OLADILI" NOLETA: Strogi karantin ipak ostaje na snazi!

Autor:

Sport

19.01.2021

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasti u državi Viktorija kategorički odbile zahteve Đokovića da se teniserima olakša boravak u izolaciji. Pojedini igrači čak vežbaju u hotelskim sobama.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Promena u organizaciji Australijan opena ipak neće biti

Australijan open počinje 8. februara, a strogi karantinski propisi u Adelajdu za 73 učesnika prvog grend slema sezone ostaju na snazi uprkos molbama najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića (33).

Srbin nije želeo da ćuti, pa je, kao predsednik Udruženja profesionalnih igrača (PTPA), zahtevao blago popuštanje mera da bi se teniserima olakšao boravak u izolaciji i mogućnost bolje pripreme za predstojeći turnir. Molba je upućena direktoru Australijan opena Kregu Tiliju, koji je poručio da, uprkos svemu, teniserima neće biti dozvoljeno da napuštaju hotelske sobe. Stoga, mnogi su bili prinuđeni na improvizaciju, odnosno da svoje apartmane pretvore u poligone za vežbanje. Dovitljivost na delu pokazala je Julija Putinceva, drilovanjem forhenda udarcima loptice o zid, dok je Denis Šapovalov radio na kondiciji, preskačući čunjeve u hodniku.

- Ovde nema posebnog tretmana jer virus ne tretira posebno - rekao je premijer Danijel Endruz

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U Australiji nema "prečica" kada je karantin u pitanju, tvrdi Premijer Endruz

- Ljudi su slobodni da napišu listu zahteva, ali je odgovor ne. Znam da je bilo razgovora sa igračima zbog pravila, ali se ona primenjuju na njih, kao i na sve ostale. Bili su obavešteni o tome pre nego što su došli i to su uslovi na koje su pristali. Ovde nema posebnog tretmana jer vas virus ne tretira posebno - rekao Danijel Endruz, premijer australijske države Viktorija.

Novakova 304. nedelja na vrhu

Novak Đoković provodi 304. nedelju na prvom mestu ATP liste sa 12.030 bodova, ispred Rafaela Nadala (9.850) i Dominika Tima (9.125 bodova). Srpskom teniseru nedostaje šest nedelja da preskoči Rodžera Federera (310) po broju sedmica na čelnoj poziciji. Dušan Lajović je na 26. poziciji, Filip Krajinović je 31, Miomir Kecmanović 42, Laslo Đere 56, Nikola Milojević 138, Danilo Petrović 145, a Viktor Troicki je na 202. mestu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Svetski broj jedan ušao je u svoju 304. nedelju na vrhu

Problem je nastao nakon što su na letovima kojima su dolazili u Melburn zabeleženi slučajevi koronavirusa.

- Postoji nulta tolerancija za prekršaj protokola. To je nizak nivo, ali opasne stvari koje nećemo tolerisati. Definitivno ne od mene. Ne menjamo program - objasnila je Ema Kazar, komesarka za koronavirus karantin u Viktoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading