Australijan open ili Aušvic? Organizatori NAJAVILI RIGOROZNE MERE, VEĆ PLJUŠTE OTKAZI!

Autor:

Sport

12.01.2021

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici "Srećnog" slema, kako je Australijan open svojevremeno prozvao Rodžer Federer, ekstremno su ozbiljno shvatili bezbednost na predstojećem turniru, toliko da su njihova pravila već rezultirala nekolicinom otkaza.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đokovićev put ka trofeju sada je još lakši!

Organizatori prvog Grend Slema u sezoni najavili su da će svi učesnici Australijan opena biti podložni testiranju kada god to bude potrebno, pored praćenja čitavog niza medicinskih protokola.

Toliko ozbiljno su na kontinentu kengura bezbednost u "balonu" shvatili, da je ministarka policije Lisa Nevil najavila mogućnost krivičnog gonjenja u slučaju da neko napusti karantin bez dozvole.

- Strogo će biti kažnjeni oni koji budu rušili pravila o karantinu. Kaznu će sprovoditi najpre Australijski teniski savez, koji će diskvalifikovati one koji prekrše kovid protokol, dok bi ozbiljniji slučajevi namernog ugrožavanja tuđih života čak mogli da budu gonjeni zakonom. Ovogodišnji AO nije kao bilo koji drugi, a mi naš protokol veoma ozbiljno shvatamo -istakla je Nevilova.

 

 

Prvi teniseri trebali bi da počnu da pristižu sledeće nedelje, kada završe sa kvalifikacijama u Dohi i Abu Dabiju, ali su najavljene mere neke već odvratile od te namere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Ajzner nalazi se među teniserima koji su već odustali od učešća zbog rigoroznih mera

Svi igrači će morati da imaju negativan test pre nego što doputuju u Australiju, koja je predvidela tri hotela za potrebe karantina.

Svim igračima će biti dozvoljeno da pet sati budu van hotelskih soba, ali samo za potrebe treninga u takozvanim „mehurima“.

Službena lica i ostalo osoblje povezano sa Australian Openom neće moći da napušta hotelske sobe i kao igrači biće testirani dva puta dnevno.

Da se uopšte ne šale Australijanci potvrđuje činjenica da će u ovim hotelima na učesnike AO paziti dodatnih 615 "jedinica za podršku", 210 "agenata za podršku", i 296 "kovid maršala".

RepublikaFoto: Tanjug/D. NIKOLIĆ
Mnogobrojne "jedinice za podršku" držaće na oku sve učesnike AO

Zvuči kao neka vanzemaljska eutopija, što su možda pomislili i Denis Kudla, Huan Pablo Ficovič, Fransisko Čerundolo, ili Džon Ajzner, pošto su se pridružili Federeru u izostajanju sa "Hepi" slema.

 

 

 

Šteta za njih, ali sreća za našeg Novaka Đokovića, čiji će put ka još jednom trofeju biti još lakši.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading