Ko da je postojala sumnja: ĐOKOVIĆ JE KOBI BRAJANT TENISA!

Autor:

Sport

06.01.2021

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski teniser Mateo Beretini dao je krajnje zanimljiv odgovor kada je upitan o triju Federer, Nadal i Đoković koji vlada svetskim tenisom već više od decenije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković za tenis je ono što je Brajant bio za košarku, smatra deseti teniser sveta

Deseti teniser sveta je napravio paralelu između najvećih predstavnika dva sporta – tenisa i košarke.

Najveća tri tenisera današnjice Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Rodžera Federera uporedio je sa Lebronom Džejmsom, Majklom Džordanom i Kobijem Brajantom.

– Teniski Lebron Džejms? To bi bio Rafael Nadal u pogledu fizičke spreme i načina na koji su eksplodirali na svetskoj sceni kao mladi. Federera bih uporedio sa Majklom Džordanom, dok mi je Đoković sličan Kobiju Brajantu. Podseća me na njega jer je hladan u teškim situacijama – kazao je Beretini za ,,La Stampu“.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mateo Bernetini uporedio je Đokovića sa legendarnim Kobijem

Iako se ne slažemo u potpunosti sa njegovom analizom (Đoković ima i Džordanovske i Lebronovske atribute), slažemo sa da je naš Novak tenisu ono što je pokojni Brajant bio košarci, beskompromisni ubica uvek željan novih uspeha i podviga.

Đoković, Nadal i Federer dominiraju svetskim tenisom u poslednjih 15 godina sa čak 57 osvojenih Gren slemova među sobom u tom periodu, ali je Srbin veoma blizu osamostaljenja na vrhu liste igrača sa najviše nedelja provedenih na vrhu ATP liste, pa polako beži žestokim rivalima u trci za najboljeg ikada.

 

Sledeća prilika da to dokaže čeka ga na njegovom omiljenom Australijan openu, gde će pokušati da odbrani titulu i da po nerealni 9. put trijumfuje u Melburnu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading