ATP POSTAVLJA ZAMKU ĐOKOVIĆU: Pogledajte ŠTA čelnici svetske kuće tenisa spremaju svetskom broju 1!

Autor:

Sport

30.12.2020

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković i ATP na ratnom su putu, pa se predsedavajući u svetu "belog sporta" svojski trude da Srbinu zagorčaju život.

Novak Đoković

Konflikt bukti zbog nesuglasica oko finansija u tenisu, gde Đoković želi da se bogatstvo rasprostrani ravnopravno, a ATP želi da najbolji teniseri dobijaju još više nego što je već slučaj.

Svetski broj 1 ne da na sebe, niti na slabije od njega, pa planira formiranje "sindikata tenisera" kako bi njihova prava bila adekvatno predstavljena.

Sada kada je taj konflikt u žiži javnosti, ATP ne krije animozitet prema Đokoviću, pa ga je pred njegov omiljeni Australijan open "ubo u oko" sa izborom "vajldkard" učesnika.

Naime, taman kad smo saznali da ni Rodžer Federer ni Žo-Vilfred Conga neće učestvovati na Australijan openu, ATP dao je "vajldkard" još jednog velikom rivalu Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer i Conga odustali su od učešća na AO, ali zato ATP ima novi podmukli plan za Noleta...

U pitanju je Endi Marej, Škot koji je sa Srbinom odigrao jedan od najepskijih mečeva u istoriji tenisa upravo na Australijan openu 2012, kada su skoro pet sati ratovali u polufinalu pre nego što je Đoković pobedio 7-5 u petom setu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković i Marej mogli bi da obnove rivalstvo na predstojećem gren slemu

Međusobni skor im je 25-11 u korist prvog reketa sveta, ali Marej uvek predstavlja veliki izazov, pa nam deluje kao da je ATP namerno njemu dao "vajldkard" kako bi omeo Đokovića.

 

Ostali dobitnici "vajldkard" pozivnice za učešće na ovom turniru su:

Džejson Kubler, Akira Santijan, Tristan Šulkat, Rinki Hidžikata, Dejn Svini, Šon Mendez, Ebi Majers, Storm Senders, Olivija Gadecki, Šarlot Kempenars-Poz, Aleksandra Božović i Ivana Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading