(FOTO) HOĆE DA SE UKLONI NJEGOVO IME: Đokoviću PREKIPELO posle skandaloznih OPTUŽBI!

Autor:

Sport

21.12.2020

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukob koji trese planetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta Novak Đoković

Ne stišava se bura u teniskom svetu. Novak Đoković i Vašek Pospišil nominovani su za članstvo u Savetu igrača, ali je nominacija potom povučena zbog sukoba interesa, jer su oni osnovali Asocijaciju profesionalnih igrača (PTPA).

Tim povodom oglasio se prvi reket sveta na Instagramu.

Dragi moji, želeo bih da vam dam novosti u vezi sa mojom nominacijom za sledeće izbore za ATP Savet igrača. Prvo bih želeo da kažem, kao i uvek, počastvovan sam kontinuiranom podrškom i samopouzdanjem onih koji su me nominovali da još jednom služim interesima igrača u savetu. Moja prva reakcija na ovu nominaciju bila je da je prihvatim sa namerom da, ako budem izabran, učinim sve da zaštitim interese igrača u ATP-u. Međutim, nekoliko dana nakon moje nominacije, ATP je doneo novo pravilo koje me je sada dovelo u težak položaj. Ovo novo pravilo precizira da svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje udruženje za koje se smatra da imaju „sukob interesa“ ne mogu biti izabrani za člana Saveta igrača. Kao što znate, deo sam PTPA, organizacije koja je nedavno stvorena bez namere da bude u sukobu sa ATP. PTPA tek treba da bude strukturisan sa svojom strategijom i dugoročnom vizijom, a tek treba da bude jasno definisan, a iako je PTPA jasno stavila do znanja da ne namerava da bude borbena, nejasno je kako će ATP gledati na tu asocijaciju u budućnosti. Nažalost, s obzirom na ova najnovija dešavanja, smatram da je sada potrebno ukloniti moje ime sa liste kandidata. Ne želim da stvaram sukob ili nesigurnost oko izbora igrača ili da stvaram probleme koji mogu nastati. To radim nevoljno i teška srca. Ja sam i uvek sam bio veoma strastven što se tiče predstavljanja mojih vršnjaka u Savetu. Iskreno verujem da postoji put napred koji će u velikoj meri poboljšati život mnogih igrača, posebno niže rangiranih, i imati snažan i pozitivan uticaj na teniski sport u celini. Uveren sam da će PTPA to postići u bliskoj budućnosti. Pre zaključka, želim da saopštim da verujem da je izuzetno važno da u našem sportu nema sukoba interesa. Nadam se da se to u budućnosti neće primenjivati samo na formiranje novih asocijacija na nivou igrača, već i na svim nivoima u ATP strukturi. Svima želim zdravu i divnu sezonu 2021. S poštovanjem, Novak Đoković - napisao je najbolji teniser sveta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading