DOKLE VIŠE? Federerov ČOVEK OD POVERENJA minira Đokovića!

Autor:

Sport

21.12.2020

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je u 2020. zajedno sa Vasekom Pospišilom i još nekoliko kolega stao iza osnivanja PTPA, nove asocijacije igrača, i od tada je redovno na meti kritika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Ljubičić i Rodžer Federer

Ivan Ljubičić, trener Rodžera Federera je prokomentarisao ideju ove organizacije i naveo loše i dobre strane.

- Sada kada više nisam igrač, mogu da kažem da nisam baš sve detaljno pratio, sa nekom posebnom pažnjom. Svakako da razumem Novakove dobre namere. Ako je cilj da reč igrača ima veći težinu, da se poveća procenat za nagradni fond koji ide onima koji igraju, to su onda prave ideje- rekao je Ljubičić.

On ipak kaže da postoji prepreka u celom sistemu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

- Razumem da igrači koji su niže rangirani mogu da se osećaju slabio predstavljenim jer su ekonomski slabiji. Ipak, teniseri znaju da naš posao nije socijalističkog tipa, na terenu smo sami, jedan protiv drugog, da bismo pobedili. Samim tim i obezbedili sebi što je moguće veću novčanu nagradu, dakle uzimamo jedni od drugih- dodao je Ljubičić.

 

Nekada treći igrač sveta i osvajač deset ATP titula smatra da će biti problema na relaciji ATP i PTPA.

- Kreiranjem nove asocijacije, doći će do problema jer će uvek biti neophodno da se razgovara o nagradnom fondu sa turnirima i ljudima iz ATP. Sigurno da ATP nije savršena organizacija, jer je svakako mogla da poboljša komunikaciju sa svim teniserima. Ipak, ona pokušava da štiti interese svih. Ne smemo da zaboravimo da, ako se pitaju samo turniri, oni bi svakako uvek bili za to da na njima ima manje igrača- zaključio je trener Rodžera Federera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
laki

21.12.2020 18:04

Ljubicicu, ne kaze se socijalisticki tip nego socijalni. Ali da ti to prohledamo kroz prste, ali je vidljivo da je kod tebe pmo "sa kim si, takav si" ali to je tvoj problem.

Miki

01.03.2021 06:23

Bitanga i umisljeni glupan.Nikako da shvati bio je prosecan igrac, trener, suprug i otac i sada trener igraca iz starackog doma.Pozdrav .