HLADAN TUŠ: Član VELIKE TENISKE TROJKE neće na Australijan Open!

Autor:

Sport

18.12.2020

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog uvedenih restrikcija za igrače nećemo gledati jednog od najboljih tenisera svih vremena?

Foto: Ilustracija

Rodžer Federer bi mogao da propusti predstojeći Asutralijan open, ne samo zbog toge što nije sasvim spreman, već i zbog uslova pod kojima će se igrati prvi Gren slem u sezoni.

Tako barem tvrdi bivši Dejvis kup reprezentativac Švajcarske i osvajač zlatne olimpijske medalje, Mark Rose.

On kaže da je za Federera u ovom trenutku najveća prepreka to što bi u Melburn mogao da povede svega jednog člana tima i što bi tamo igrao bez podrške porodice.

- To je ozbiljan problem za njega. Federer nikada ne deli porodični život od tenisa. To je celina. On neće birati između jednog ili drugog- smatra Rose.

Mark kaže i da je Rodžer svestan da bi u situaciji kada nije dovoljno spreman, mora da igra žestok turnir.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Morao bi da igra jako težak turnir, u ko zna kakovoj formi, bez tog uzbuđenja i emocija koje možete da dobijete samo od publike. I sve to bez porodice u njegovoj loži. Kada vidite kakve su restrikcije naložene igračima, te činjenicu da neće biti mnogo publike i da uslovi nisu optimalni, pitate se da li vredi rizikovati da se putuje tamo- dodao je Rose.

Otuda, Federer može da izabere najmanje bolno rešenje.

 

- Sa 39 godina, možda ima da radi nešto drugo nego da provede pod tim uslovima dva meseca. Možda je bolje da ostane kod kuće i spremi se za nastavak sezone- zaključio je Rose.

Federer je u karijeri osvojio 20 Gren slem titula, od toga je šest iz Melburna, poslednje dve tamo je uzeo 2017. i 2018. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading