ĐOKOVIĆU SE OVO NEĆE SVIDETI: Teniska REVOLUCIJA posle londonskog mastersa!

Autor:

Sport

23.11.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković, Nadal i Federer više ne mogu da računaju na trijumfe protiv Tima, Medvedeva i Zvereva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta na Mastersu u Londonu

Sinoćno finale završnog mastersa osmorice najboljih tenisera planete u Londonu između Danila Medvedeva (24) i Dominika Tima (27) potvrdilo je da mlađe snage polako ali sigurno preuzimaju primat u belom sportu. Jesu Novak Đoković (33), Rafael Nadal (34) i Rodžer Federer (39), koji i nije učestvovao na ATP finalu u O2 areni, zbirno osvojili čak 57 grend slem trofeja i s pravom su možda tri najveća tenisera dosad, ali godine im ne idu u prilog, pa mladi lavovi iz prikrajka polako grabe plen.

Uz pomenutog Rusa i Austrijanca, valja istaći i Aleksandra Zvereva (23), najmlađeg među glavnim rivalima veličanstvene trojke, čiji uspon ka vrhu deluje nezadrživo. Tačno je da u sveukupnom međusobnom odnosu mečeva Nole, Rafa i Fedeks imaju lepu prednost nad Timom, Medvedevim i Zverevim, ali ako bismo pogledali statistiku međusobnih okršaja budućih šampiona sa veličanstvenom trojkom u poslednje dve godine, onda je odnos pobeda na strani mlađe garde, i to 16:12.

Ono što naslednicima Srbina, Španca i Švajcarca, koji su u četvrtoj deceniji života nedostaje, jeste baš najvredniji trofeji, budući da je samo Tim vlasnik grend slema, dobivši 13. septembra u finalu US opena Zvereva posle epskog preokreta (3:2). Ipak, jasno je kao dan da će tek uslediti žetva pehara u Melburnu, Londonu, Parizu u Njujorku od mladih lavova.

MLADE SNAGE PROTIV VELIKANA

* U poslednje dve godine

TIM  - 

Đoković 3:2

Nadal 3:1

Federer 3:0

MEDVEDEV

Đoković 3:2

Nadal 1:3

Federer 0:1

ZVEREV

Đoković 0:2

Nadal 2:0

Federer 1:1

UKUPNO: 16:12

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading