NOVI TENISKI POREDAK: Nije samo Nole, ELIMINISAN i Nadal! Finale Londona koje NIKO nije očekivao...

Autor:

Sport

21.11.2020

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rus prošao posle velike borbe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal na meču protiv Medvedeva u Londonu

Ruski teniser Danil Medvedev savladao je Španca Rafaela Nadala sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:3) i plasirao se u finale Završnog mastersa u Londonu.

Spektakularan preokret viđen je u "O2" areni, a Rus je nastavio sa sjajnim partijama u britanskoj prestonici, gde će se u nedelju od 19 časova boriti sa Dominikom Timom za titulu.

Nadal je sigurnije započeo meč. Prvi set je rešio u svoju korist ključnim brejkom u osmom gemu, pa je sa konačnih 6:3 poveo.

Drugi set je bio dosta uzbudljiviji. Rus je odmah stigao do 2:0, ali se Španac vratio. Na kraju su obojica uspela da po dva puta oduzmu servis protivniku, a taj-brejk je pripao Medvedevu (7:4).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igra u životnoj formi - Danil Medvedev

U odlučujućem setu viđena je rovovska borba, sve do sedmog gema. Tada je ruski teniser još jednom nadigrao Rafu na njegov servis, potom je i potvrdio brejk za 5:3, pa je bilo jasno ko će put finala.

Porazi Đokovića i Nadala naterali su teniske kritičare da analiziraju novi teniski poredak u kome nova garda polako preuzima primat nad "belim sportom".  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading