ZVEREV UHVATIO POSLEDNJI VOZ: Nemac posle velike borbe slomio Švarcmana!

Autor:

Sport

18.11.2020

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Aleksandar Zverev pobedio je Dijega Švarcmana sa 6:3, 4:6, 6:3 u drugom kolu Završnog turnira u Londonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

On je pobedom značajno poboljšao svoje šanse za plasmanom u polufinale, dok je Argentinac svoje porazom sveo na minimum.

Švarcman je prvi napravio prednost, ipak, njegova radost nije dugo trajala. Prevelika doza pasivnosti otvorila je prostor Nemcu da igra agresivnije i da stekne prekopotrebno samopouzdanje.

To je rezultovalo sa dva vezana brejka kojima je Saša došao do 5:2.

Švarcman se, međutim, nije predavao. Došao je do dve vezane brejk lopte kada je Zverev servirao da osvoji prvi set. Ipak, dobri servisi spasli su Nemca koji je ekspresno "vezao" četiri poena za 6:3.

U prva dva gema drugog seta oba tenisera propustila su par dobrih prilika, ali je Zverev ubrzo zatim napravio brejk i ponovo poveo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Švarcman

Kontrolisao je ritam Nemac i pri vođstvu od 3:2 imao i brejk lopte, ali je od tog trenutka do kraja drugog seta viđen njegov veliki krah.

Švarcman je znao tačno šta je potrebno da uradi da bi iskoristio ovaj pad u igri bivšeg šampiona Londona, pa se otišlo u treći set.

Ključni gem trećeg seta bio je peti, kada je Zverev ubrzao ritam, naterao Švarcmana da kasni sa nameštanjem i udarcima - i napravio brejk.

 

Do kraja meča pobeda Nemca je mogla da bude samo još ubedljivija, ali je na kraju "morao" da bude zadovoljan sa 6:4 u trećem setu.

U trećem kolu Grupe "Tokio 1970" Zverev u petak igra protiv Đokovića, dok se istog dana Švarcman sastaje sa Medvedevim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading