RAFA UDARIO NA NOLETA: Uopšte se ne slažem sa Đokovićem!

Autor:

Sport

17.11.2020

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal je posle poraza od Dominika Tima rekao da su linijske sudije potrebne tenisu, te mu se ne dopada što ih u Londonu odmenjuje "hok-aj" sistem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal i Novak Đoković

- Svako ima pravo na mišljenje i sva ona su validna, ne želim da stvaram svađu. Volim kada teren izgleda na tradicionalni način, sa linijskim sudijama, ali video sam šta je Đoković rekao na Rolan Garosu, kako on smatra da neam nisu potrebni. Ne mislim da je jedan stav bolji od drugog, svako ima pravo na svoju viziju sporta. Lično volim više kada su sudije tu, ali čovek mora da se navikne na sve okolnosti - kaže Nadal i dodaje:

- Ako me pitate šta bih voleo da vidim u budućnosti, verujem da ima prostora za napredak u našem sportu jer tenis se nije mnogo menjao u poslednjih 50 godina, u poređenju sa ostalim sportovima. To je realnost, ali istovremeno mislim da ovo nije pravi način da šou bude veći.


Zatim je Nadal još jednom rekao da bi radije da gleda i linijske sudije nego da mašine odlučuju.

- Na kraju krajeva, možemo da kažemo i da sudija u stolici nije potreban, ako već idemo u tom smeru. Može i umesto njega da bude video analiza, pa pitamo tehnologiju ako imamo neku nedoumicu, tu je i sat koji mere vreme između poena... Na kraju možemo samo nas dvojica da budemo na terenu, to je moguće s aspekta tehnologije. Ali ponavljam, želim da vidim sudije jer želim ljudski faktor u sportu, to mu daje više vrednosti i dostojanstva - zaključuje španski teniser.

Nadal je izgubio od Tima sa 7:6, 7:6, ima skor 1-1, a u trećoj rundi takmičenja sastaje se sa Andrejem Rubljovom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading