ĐOKOVIĆ SMISLIO REŠENJE ZA GREŠKE SUDIJA: Pogledajte predlog srpskog asa

Autor:

Sport

14.10.2020

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đokovićeva diskvalifikacija sa US Opena zbog "sukoba" sa sudijom okrenula je oči teniske javnosti prema sudijskim greškama, a svetski broj jedan sada je smislio i rešenje koje bi sudijama olakšalo posao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković progovorio je suđenju u tenisu, čime je izazvao pomešane reakcije teniske javnosti

Poštovaoci "belog sporta" bez sumnje pomno prate razvoj odnosa Novaka Đokovića prema sudijama i skupljačima lopti od kad je diskvalifikovan sa US Opena zbog "napada" na jednu od skupljačica lopti.

 

 

 

Shodno tome, digla se prava bura kada je prvi reket sveta konačno progovorio o suđenju i ulozi koju bi tehnologija morala da ima u tenisu.

- Uz svo moje poštovanje prema tradiciji i kulturi koju imamo u ovom sportu kada su u pitanju ljudi prisutni na terenu tokom mečeva, uključujući linijske sudije, zaista ne vidim razlog zbog kog svaki pojedini turnir na ovom svetu, u tehnološki naprednoj eri, ne bi imao ono što smo imali na Sinsinatiju ili u Njujorku - istakao je Đoković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković smatra da bi tehnologija trebala da igra mnogo veću ulogu u suđenju nego što je slučaj

Novak je u ovom slučaju uputio na tehnologiju koja se na američkim turnirima, kao i u većini drugih sportova, koristi kako bi se utvrdili autovi kod čelendža i slično. Ako je fudbal svoje probleme rešio uvođenjem VAR-a, popularni Nole ne vidi razlog zašto tenis ne bi imao svoju verziju ovog sistema.

- Tehnologija je do te mere uznapredovala, te ne postoji razlog da zbog kog bismo zadržali linijske sudije na terenu. To je moje mišljenje. Naravno, razumem da je tehnologija skupa te je i ekonomsko pitanje i zbog toga je jedan veliki upitnik. Osećam da svi mi idemo ka tome i da će se desiti pre ili kasnije da ne igramo sa linijskim sudijama - dodao je prosljavljeni srpski sportista, čime je bez sumnje navukao na vrat gnev svih onih koje za posao teniskog sudije plaćaju.

RepublikaFoto: twitter-jose morgando

Pred kraj izlaganja se Đoković našalio kako bez linijskih sudija nema rizika da mu se ponovi ono sa US opena.

- Skupljači loptica, naravno, treba da ostanu, ali, da budem iskren, ne vidim zašto i linijske sudije. Možete li mi reći da li postoji bilo koji značajan razlog zašto bi ih trebalo zadržati, osim tradicije? Tada bih verovatno imao i manje šansi da uradim uno što sam uradio u Njujorku - zaključio je Đoković kroz osmeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading