OVAJ MOMAK JE OSETIO MOĆ "VELIKE TROJKE" NA SVOJOJ KOŽI: Švarcman UPOREDIO Đokovića, Nadala i Federera!

Autor:

Sport

09.10.2020

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski teniser Dijego Švarcman govorio je o "velikoj trojci" nakon poraza u polufinalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Švarcman

On nije uspeo da ponovo dobru igru iz Rima i meč u Parizu je izgubio sa 3-0 u setovima.

Kaže da je u trećem setu morao da iskoristi svoje šanse, naročito u taj-brejku.

- Rafael Nadal uvek pokušava da pronađe rešenje u svakom trenutku. U to vreme kada sam bio bolji na terenu i možda bio blizu četvrtog seta, on je napravio dva vinera i jedan servis-volej. Ne možeš da očekuješ. Očekujete da ćete igrati svaki poen, ’šljaka’ poene u tim momentima. Mislim da nisam imao sreće u nekoliko poena u taj-brejku. Ali Rafa je Rafa. On zna kako da napreduje, da uradi sve. Posle Rima otišao je i poboljšao stvari. Zbog toga je u finalu sada- rekao je Švarcman.

Švarcman ističe da su članovi velike trojke veoma različiti.

 

- Drugačije je igrati protiv Đokovića, Federera i Rafe. Nije lako igrati sa njima pet setova jer svoj najbolji tenis morate da igrate tri, četiri, pet sati. Nije lako, nije lako. Fizički je vrlo teško. Mentalno je vrlo teško. Da biste napredovali i pobedili najbolje momke na Turu, morate da igrate protiv njih i morate da ih pobedite. Volim da igram pet setova. Danas sam se zaista dobro osećao. Fizički sam bio savršen. Ali, da, teško je održati visok nivo protiv ovih momaka duže od tri sata- istakao je Švarcman i dodao:

- Neću reći ko je bolji. Ali mogu da kažem da je najlepša stvar kod ove trojice momaka to što su različiti na terenu i van njega. Zaista su različiti. Kad pogledate Novakovu hranu, hranu od Rafe i Rodžera, zatim kako igraju... Jedan na šljaci, drugi na travi. Znate, različiti su. Jedan igra levom, drugi je agresivan, treći ’kliza’ kao niko... Za mene je najbolje igrati sa takvim momcima. Mnogo uživam, jer ovoga puta mogu da igram protiv ova tri momka- zaključio je Argentinac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Tenis

10.10.2020 23:08

Bas je lepo rekao za svu trojicu, a da nikog ne uvredi.