DA LI ĆE 13 BITI NESREĆAN BROJ? Brzi voz čeka Đokovića u finalu Rolan Garosa!

Autor:

Sport

09.10.2020

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznat je prvi finalista Rolan Garosa!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Drugi teniser sveta Rafael Nadal se plasirao u  13. finale finale Rolan Garosa pošto je bio bolji od Argentinca Dije Švarcmana maksimalnim rezultatom u setovim 6:3, 6:3, 7:6.

Suočio se Rafael Nadal sa dve brejk lopte već u uvodnom gemu, ali je uspeo da anulira napade Argentinca, pa je posle 14 minuta osvojio prvi gem.

Činilo se da će Švarcman lako doći do svog servis gema kada je poveo 30:0. Ipak, Nadal se izborio za izjednačenje, a posle duple servis greške rivala došao je i do brejk lopte. Usledila je duža razmena u kojoj je Dijego poslao lopticu u mrežu, pa je branilac titule poveo 2:0.

Velika borba vodila se i u nastavku, dugo su trajale razmene. Istrajan je bio Argentinac, primorao je rivala na grešku i vratio brejk.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Zaigrao je agresivnije Nadal, počeo je udara ravnije i preciznije, pa je ponovo oduzeo servis gem Švarcmanu. U istom ritmu je nastavio aktuelni šampion za 4:1.

Tek u šestom gemu je Švarcman došao do gema kada je on ubacivao lopticu u igru, a potom je osvojio samo još jedan gem.

Rešio je Rafa da ranije završava poene, pa je uspeo da sačuva brejk prednosti i osvoji prvi set sa 6:3.

Uskoro opširnije...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading