ATOMSKO FINALE RG ZAKAZANO: Đoković slomio Cicipasa na iskustvo i mišiće posle 5 setova, nek se spremi Nadal!

Autor:

Sport

09.10.2020

16:22 >> 20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u finale Rolan Garosa pošto je posle drame u 5 setova savladao Grka Stefanosa Cicipasa rezultatom 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najboljeg tenisera sveta u finalu čeka rekorder Gren slema u Parizu Rafael Nadal, a posle dosta vremena ćemo imati priliku da gledamo okršaj dvojice najboljih.

Loše je Đoković počeo meč. Nije ga služio servis, a uz nekoliko grešaka pomogao je Cicipasu da dođe do tri vezane brejk lopte. Ipak, Đoković uspeva da spase sve tri, a potom još jednu i da delimično otpočne set onako kako je zamislio.

Onda je usledio gem koji je omogućio Novaku perfektan start meča. Cicipas nije blistao u svom servis gemu, grešio je Grk, pa je Srbin došao do brejk lopti. Fantastičnom dijagonalom Novak je iskoristio prvu za 2:0.

Van ritma je bio Grk, pa nije mogao da parira Srbinu ni u narednom gemu. Siguran je bio Đoković, pa je potvrdio brejk 3:0.

Upisao se šesti teniser sveta na semafor u 4. gemu, znatno bolje igrao kada je on ubacivao lopticu u igru, pa je smanjio na 4:2.

Počeo je grčki teniser da igra agresivnije, preuzimao je inicijativu u razmenama, pa je došao do nove brejk šanse. Ipak, Đoković je u ovim trenucima igrao na iskustvo i poveo sa 5:2.

Bez problema je grčki teniser potom dobio svoj servis, a onda je usledila prava drama u odlučujućem gemu prvog seta na Đokovićev servis.

 

 

 

Imao je Đoković 40:0, pak, napravio je najbolji teniser sveta tri vezane greške i vratio rivala u igru. Usledio je dug poen od 17 razmena, a završen je greškom Cicipasa, a naredni dobar servis doneo je Novaku prvi set  6:3.

Odlično je servirao peti nosilac na početku drugog seta, pa je lako došao do prvog gema. Činilo se da se razigrao jer je slao ubojitije udarce u polje najboljeg tenisera sveta, vodila se velika borba u 2. gemu, ali posle devet minuta, Novak je izjednačio na 1:1. Zadržala su obijica tenisera svoje servise u naredna dva gema, ali je onda usledio brejk Đokovića iako se činilo da Grk diktira tempo.

Bez problema je Novak potvrdio brejk i poveo 4:2, a onda napravio još jedan brejk posle neverovatnih oscilacija u igri Grka za 5:2. Fenomenalno je servirao najbolji teniser sveta i rutinski je priveo set kraju - 6:2.

 

 

U trećem setu viđena je najveća borba, ubedljivo, kao i najdramatičnija završnica.

Đoković je igrao dobro, čekao pravu šansu i dočekao je u devetom gemu kada je napravio brejk i delovalo je da je potpuno deprimirao rivala.

Došao je Novak i do meč lopte, ali Cicipas je nastavio da se bodri, ni u jednom trenutku nije mentalno klonuo i uspeo je da spasi meč loptu.

I ne samo da je spasao meč loptu, već je napravio brejk, u narednom gemu spasao 0:30, a onda posle 30:0 za Novaka napravio drugi uzastopni brejk.

Do tog trenutka Stefanos nije iskoristio nijednu brejk loptu od deset kojih je imao, ali su ipak usledila dva brejka.

Od tog trenutka sve se "okrenulo". Cicipas je bio taj koji je koristio praktično sve brejk šanse, dok Novak nije mogao da iskoristi nijednu.

Vratio je srpski teniser brejk na startu četvrtog seta, ali do kraja istog nije iskoristio čak deset prilika za oduzimanje servisa rivala.

To mu se obilo u glavu u desetom gemu kada je Cicipas iskoristio i drugu priliku i izjednačio na 2-2 u setovima.

 

 

Novak i pored svega nije klonuo, pa je nastavio da pritiska protivnika na riternu i da sigurno osvaja svoje servis gemove.

Tek početkom petog seta videli su se znaci umora kod Grka, koji je sve brže i brže ostajao bez "goriva", dok u jednom trenutku nije "presušio".

Đoković je, sebi svojstveno, i daje imao dovoljno "goriva" da igra još verovatno nekoliko sati, pa je to iskoristio i izvršio dodatni pritisak nad Grkovim servisom.

Dobra igra srpskog tenisera rezultovala je sa nekoliko uzastopnih brejkova i, konačno, pobedom. Dva sata kasnije nego što je trebalo.

Tok meča ste mogli da pratite uživo na našem sajtu.

V SET NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 6:1

 

6:1 Đoković je u finalu Rolan Grosa!

5:1 Đoković prepušta samo jedan poen Grku, Srbin na pragu finala!

4:1 Bum! Dupli brejk za Novaka! Cicipas je, konačno, ostao bez snage i energije, Novak osvaja gem na iskustvo.

3:1 Đoković potvrđuje brejk! Ono što raduje je da Novak kontriliše ritam u 5. setu!

2:1 Konačno brejk za Novaka Đokovića! Ponovo pritisak Novaka i dve vezane brejk lopte, ne koristi prvu, ali koristi drugu i to perfektnim drop-šotom!

1:1 Siguran gem za Đokovića, samo jedan poen je prepustio Grku!

0:1 Đoković ponovo ne koristi brejk šansu! Neverovatno sa koliko koncentracije Cicipas igra poene kada je pod pritiskom!

IV SET NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 4:6

 

4:6 Gledaćemo 5. set! Cicipas pravi brejk! Grkje osvojio četiri vezana poena nakon što je Novak imao 40:15. 

 

 

4:5 Ponovo se suočio sa brejk loptama i ponovo je preživeo! Cicipasu servis besprekorno funkcioniše i osvaja i ovaj gem, pa Novak servira za ostanak u setu.

4:4  Još jedan izuzetno lak gem za Đokovića, iako je napravio jednu duplu. Očekuje se novi pritisak Đokovića!

3:4 Propuštene još 4 brejk prilike! Cicipas igra odlučno kada je pod pritiskom, praktično nije dozvolio Novaku šansu u poenima na brejk loptu. Drama se nastavlja!

3:3 Konačno rutinski gem za izjednačenje!

2:3 Imao je Đoković 3 brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio! Cicipas je napravio tri neshvatljive greške koje je potom "izvukao" sa vanserijskim poenima, nije uspeo Đoković da preuzme incijativu u ovom gemu!

2:2 Konačno Đoković vezuje dva gema! Vreme je da ponovo preuzme stvar u svoje ruke!

1:2 Ribrejk Novaka! Lakše se diše! Tri brejk lopte je imao Đoković, drugu koristi!

 

 

0:2 Neverovatno! Cicipas sa nulom dolazi do brejka i petog vezanog gema! Đoković u ovim trenucima pokazuje frustraciju, čak se svađao sa nekim iz publike!

0:1 Težak gem na startu 4. seta za Cicipasa, odmah se suočio sa brejk loptom! Četiri gema u nizu je dobio grčki teniser, mora Đoković da prekine ovaj niz!

III SET NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 5:7

 

5:7 Grk osvaja treći set! Imao je Đoković u ovom gemu veliku prednost, imao je 30:0, pa je izgubio tri vezana poena i doneo protivniku set loptu. Prvu je spasio, ali drugi Cicipas rešava!

 

 

5:6 Pripretio je Đoković, uzeo je dva početna poena, ali je Cicipas, pre svega dobrim servisima uspeo da osvoji 4 poena zaredom i stigne do novog gema!

5:5 Vraća Cicipas brejk posle prave igre nerava! Novak je spasao dve brejk lopte, došao do meč lopte, ali Grk je odigrao nekoliko vanserijskih poena!

5:4 Buuuuuuuuuuum! Pravovremeni brejk Đokovića u trećem setu! Samo jedan gem ga deli od finala! Na delu je bila defanziva najboljeg tenisera sveta koji je od starta gema znao da će ga osvojiti!

 

 

4:4 Da li je vreme za brejk? Đoković dobija novi gem sa nulom, sada se on pita za sve na terenu! Obojica tenisera igraju veoma agresivan tenis!

3:4 Uz dosta sreće Cicipas dolazi do 30:30, a onda nekako uspeva da dobije naredna dva poena, iako je Novak potpuno diktirao ritam u poslednjem.

3:3 Još jedan gem sa nulom, ovog puta za Đokovića!

2:3 Ekspresan gem za Grka koji dobija sa nulom!

2:2 Siguran gem za Đokovića! Samo jedan poen je prepustio protivniku!

1:2 Relativno lak gem za Grka, nije dozvolio da poklekne posle propuštene brejk prilike u prošlom gemu!

 

 

1:1 Činilo se da će ovo biti lak gem za Novaka, ali posle 40:15, Đoković se suočio sa brejk loptom koju je spasio, a onda sa sigurnim servisima stigao do prvog gema u trećem setu!

0:1 Furiozan gem za Cicipasa... Grk sa nulom pokazuje reakciju posle dva izgubljena seta!

II SET NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 6:2

 

6:2 Iskustvo na delu! Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena i sada je na set od okršaja sa Nadalom!

5:2 DUPLI BREJK ZA ĐOKOVIĆA! Ponovo je Cicipas imao 40:0, a onda je sve prokockao... Srbin koristi drugu brejk loptu! Grk igra od sjaja do očaja...

4:2 Siguran gem za Đokovića! Novakov servis diktira tempo, u ovom gemu ga je poslužio!

3:2 Cicipas je od 40:0 stigao do 40:40... Promašio je dva smeča u ovom gemu i dao Đokoviću brejk šansu koji prvi reket sveta nije propustio! Brejk za Đokovića iako je odmer snaga u ovim trenucima izgledao drugačije!

 

 

2:2 Stiže Đoković do izjednačenja, iako Grk puca iz svih oružja! Pretio je Cicipas i u ovom gemu, ali uspeo je Đoković da konačno veže 3 poena.

1:2 Novi gem za Cicipasa koji je odigrao nekoliko atomskih poena, izgleda kao da on diktira tempo u ovim trenucima!

1:1 Đoković se suočio sa dve brejk lopte na startu drugog seta, ali ipak stiže do izjednačenja! Grk izgleda mnogo bolje na terenu, Novak se u pravom smislu reči izvukao u ovom gemu!

 

 

0:1 Sjajan početak za Grka. Pogodio je tri prva servisa i osvojio sva četiri poena za dobar start drugog seta.

 

I SET NOVAK ĐOKOVIĆ - STEFANOS CICIPAS 6:3

 

6:3 Činilo se da će ovo biti lak gem za Novaka koji je imao 3 set lopte, ali onda 3 neshvatljive greške prvog tenisera sveta! Uz malo sreće Cicipas ne dolazi do nove brejk lopte, pa Novak konačno koristi četvrtu set loptu. Nekako je uspeo da sačuva pribranost i osvoji prvi set! 

Posle 40 minuta gotov je prvi set!

RepublikaFoto: Tanjug/AP

5:3 Siguran gem za Grka, Đoković nije uspeo da pripreti!

5:2 Težak gem za Novaka! Suočio se Srbin sa brejk loptom, ali je uspeo da odgovori naletima mladog Grka! Na brejk loptu je Đoković osvojio najduži poen na meču i stigao na samo gem od prvog seta.

4:2 Siguran gem Grka! Cicipas ima problema na servisu, ali u ovom gemu je odigrao nekoliko kvalitetnih poena.

 

 

4:1 Sjajno kombinuje najbolji teniser sveta udarce, samo jedan poen prepušta Grku! Kada Đoković pogodi prvi servis nema dileme ko osvaja poen!

3:1 Prvi gem za Cicipasa, ali najveći utisak u ovom gemu je Đokovićev savršeni dropšot koji je samo skliznuo niz liniju!

3:0 Perfektan gem za Novaka, bez izgubljenog poena dobija gem na svoj servis! Za razliku od prvog gema, u ovom je servis savršeno funkcionisao!

2:0 Bum! Brejk za Novaka na startu meča!  Novak dolazi do 0:30, a nedugo zatim i do dve vezane brejk lopte, prvu koristi!

Koristi prvu fenomenalnim forhend vinerom iz defanzive!

1:0 Đoković je nervozno ušao u meč, Cicipas je odmah u uvodnom gemu imao čak 4 brejk šanse. Međutim, nije prvi put najboljem na svetu da se našao u ovakvoj situaciji od 0:40 je stigao do 40:40, a potom je spasio još jednu brejk loptu posle sjajno izgrađenog poena Grka! Međutim, sačuvao je Novak smirenost i uspeo da osvoji prvi gem, ako je suditi po startu, biće ovo dug meč...

 

 

Cicipas je u četvrtfinalu Rolan Garosa pobedio Andreja Rubljeva iz Rusije sa 3:0, dok je Srbin slavio nad Karenjom-Bustom sa 3:1.

Đoković u dosadašnjoj karijeri protiv Cicipasa ima skor od 3:2. Ovo im je prvi meč na Grend slemu, pre toga su uglavnom igrali na Mastersima (četiri puta), i jednom u finalu ATP 500 turnira u Dubaiju, koji je bio njihov poslednji susret i u kojem je Novak slavio sa 6:3, 6:4 u februaru ove godine.

Srbin se deseti put plasirao u polufinale Rolan Garosa, a ukoliko savlada mladu nadu "belog" sporta gledaćemo sudar titana pošto ga u finalu čeka "kralj" šljake, Rafael Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading